Ponta: Flutur şi Falcă, simbolul corupţiei administraţiei judeţene PDL

ponta psd
ponta psd

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la Suceava, că Gheorghe Flutur va trebui înlocuit de la conducerea Consiliului Judeţean Suceava, acesta fiind, alături de Gheorghe Falcă, simbolul corupţiei administraţiei judeţene PDL.

Ponta susține că preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi primarul Aradului, Gheorghe Falcă, sunt simbolurile corupţiei a ceea ce înseamnă un control total privind administraţia unui judeţ, financiar şi politic, informează Mediafax. "Vrem o soluţie ca judeţul să scape de jugul sub care este de câţiva ani. Flutur şi Falcă sunt cei doi lideri PDL care beneficiază cel mai mult de protecţia doamnei Elena Udrea. Ea este stăpâna cheilor de la cămară, nimeni nu poate să obţină un leu, să facă o afacere fără acordul ei", a declarat Victor Ponta, care a susţinut că relaţia pe care Flutur şi Falcă o au cu Udrea este de domeniul justiţiei.

Liderul PSD a mai susţinut că cei doi sunt "simboluri ale corupţiei portocalii", iar aceştia vor fi schimbaţi de la conducerea celor două judeţe după ce alianţa ACD-PSD va câştiga alegerile locale. "PDL nu va avea puterea să se dezică de Falcă şi Flutur şi va trebui ca tot noi să o facem. Ştim clar cu ce ne batem, dar suntem pregătiţi", a spus liderul PSD. El a reamintit că în 2004 baronii locali erau Nicolae Mischie şi Bebe Ivanovici, dar că "PSD a avut atunci puterea să îi schimbe".

În aceeaşi conferinţă de presă, Ponta a spus că fiecare zi cu PDL la putere înseamnă "milioane de euro care trebuie plătite la un moment dat", iar cei care vor constitui alianţa ACD-PSD trebuie să ştie la ce acţiune pornesc. El a mai afirmat că România va trebui să achite 31 de miliarde de euro, din care 20 de miliarde de euro din împrumutul de la FMI, Banca Mondială şi CE au fost deja cheltuiţi, şapte miliarde de euro urmează să fie contractaţi, iar patru miliarde de euro "îi va cheltui Elena Udrea ca bani de campanie pe care îi va spăla prin Flutur şi Falcă".

Ponta a msi spus că cei care au furat şi fură trebuie să ştie că vor răspunde în faţa legii. "Nu trebuie să iertăm trecutul", a spus liderul PSD. În acest context, el s-a referit şi la recalcularea pensiilor militarilor, spunând că cei care continuă acest proces după suspendarea Hotărârii de Guvern se fac vinovaţi de infracţiunile de nerespectare a unei hotărâri judecătoreşti şi abuz în serviciu. "Avertizez şi funcţionarii care îndeplinesc acest act ilegal la cererea lui Boc şi Oprea că se fac vinovaţi de aceste infracţiuni", a adăugat liderul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel