Ponta: Eu şi Antonescu nu suntem golani. Băsescu este

ponta antena 3
ponta antena 3

Prim-ministrul Victor Ponta, a declarat în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, moderată de Mihai Gâdea, că spre deosebire de preşedintele suspendat Traian Băsescu, el şi preşedintele interimar Crin Antonescu, nu sunt golani.

Lista subiectelor comentate de premier, a început cu decizia Curţii Constituţionale de invalida referendumul din 29 iulie. ”Sentința dată de poporul român este irevocabilă. Nu-l va mai putea salva nimeni pe Traian Băsescu”,a declarat premierul. ”Nu fug de răspundere. Înțeleg amărăciunea românilor. Eu și domnul Crin Antonescu am luat și decizii bune și decizii proaste. A existat decizia CCR dată la proiectul de lege dat în Parlament, la care s-a adăugat un paragraf în care se spunea legea va fi constituțională dacă la referendum participă 50% plus unu dintre cetățeni. A fost primul semnal. Această idee mi-a fost transmisă la Bruxelles, de mai mulți demnitari, printre care și doamna Merkel. Am discutat cu domnul Antonescu dacă ne putem asuma riscul să fim o țară izolată. Am decis să facem ceea ce e mai bine pentru România. Existau niște avertizări clare din partea partenerilor europeni”, a mai spus şeful Guvernului.

Victor Ponta a mai adăugat că ceea ce îl deosebeşte pe el şi pe Crin Antonescu, de Traian Băsescu, e faptul că ei,cei doi lideri USL, nu sunt golani. ”Domnul Antonescu și cu mine nu suntem golani. Domnul Băsescu este. Într-o astfel de întrecere vom pierde mereu. Eu respect reguli morale și corecte. Dacă aș fi la fel ca el, probabil că l-aș fi bătut la referendum,” a declarat şeful excutivului.

Întrebat despre o posibilă coabitare cu Traian Băsescu, premierul a explicat că trecutul acestuia nu-l recomandă pe preşedintele suspendat ca o persoană cu care se poate colabora.”Cu domnul Boc şi domnul Ungureanu nu a coabitat, i-a stăpânit,” a subliniat prim-ministrul.
În ceea ce o priveşte pe Mona Pivniceru, de a cărei demisie nu s-a putut lua notă miercuri, deoarece nu s-a întrunit cvorumul necesar în plenul CSM, premierul şi-a declarat convingerea că aceasta va ajunge ministru al Justiţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel