Ponta: Eu doresc USL astăzi și nu luni cum dorește domnul Antonescu

ministri liberali
ministri liberali

Premierul Victor Ponta a declarat, în direct la România TV, că el i-a propus lui Crin Antonescu numirea celor patru liberali în funcţiile de miniştri, dar liderul PNL a refuzat. Despre o eventuală rupere a USL, premierul spune că nu va fi el cel care va face anunțul și nu va propune revocarea niciunui ministru liberal.

"Eu nu am vrut să schimb niciun ministru liberal, cei doi miniștri liberali, domnul Chițoiu și domnul Gherea au venit la mine și mi-au cerut în mod expres să trimit către președinte cererile de revocare. De asemenea, i-am propus domnului Antonescu să-i numim astăzi pe cei patru miniștri, domnul Iohannis, domnul Atanasiu, domnul Bușoi și domnul Nicolăescu în funcții, lucru cu care domnul Antonescu nu a fost de acord. Am mai propus ca cei doi miniștri interimari să fie liberali, fapt pentru care domnul Antonescu nu a fost de acord", a declarat premierul la RTV.

Întrebat de ce președintele PNL nu a fost de acord cu numirea celor patru miniștri liberali, premierul a spus că numirea va fi posibilă  "după ce se va face restructurarea în Guvern. Eu nu pot numi, astăzi, pe domnul Iohannis într-o funcție  în Guvern pe o funcție care nu există: ministru de Interne și vicepremier. Trebuie să mergem la restructurarea Guvernului. Sunt dispus să-i numesc și acum pe cei patru pe funcțiile aparținând PNL în actualul Guvern, dar am fost refuzat".

Referitor la  afirmația lui Antonescu conform căreia USL se dezintegrează, a rămas USD, păstrându-se doar două litere pentru înșelarea electoratului, premierul spune că el vrea "să rămână ca USL, alături de colegii liberali și în Guvern, și în majoritatea parlamentară, iar din acest motiv aș face o greșeală să răspund la comentarii politice".

"Eu doresc USL, și din acest punct de vedere nu luni, astăzi, mâine dimineață, când vrea domnul Antonescu îi numesc pe domnii Iohannis, Atanasiu, Bușoi și Nicolăescu miniștri. Mai clar de atât mi se pare imposibil".

Despre ruperea USL după ziua de luni, Ponta spune că nu va fi el cel care va anunța ruperea USL, și indiferent ce se va decide nu va propune revocarea niciunui ministru liberal și a niciunui lider PNL care ocupă o funcție în Guvern.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel