Ponta efectuează vizite oficiale în Lituania și Finlanda

Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta va face, luni și marți, două vizite oficiale în Finlanda și Lituania, pentru consolidarea dialogului politic, dinamizarea cooperării economice și asigurarea unei coordonări permanente pe teme europene. Șeful Guvernului tocmai a încheiat o vizită oficială în Turcia, unde s-a întâlnit cu omologul său de la Istanbul, Recep Tayyip Erdogan.

”Cele două vizite au ca obiectiv consolidarea dialogului politic bilateral la nivel înalt, dinamizarea cooperării, în special în domeniul economic, şi asigurarea unei coordonări permanente pe teme europene, în contextul în care Lituania deţine în prezent Preşedinţia Uniunii Europene, iar Finlanda va face parte din ţările alături de care România va asigura Preşedinţia UE în 2019”, transmite Guvernul într-un comunicat.

Din delegația șefului Executivului vor face parte ministrul pentru Proiecte de Infrastructură  și Investiții, Dan Șova, ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetarea Ștințifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, secretarii de stat George Ciamba, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, şi Bogdan Tohăneanu, din cadrul Ministerului de Interne.

Victor Ponta va avea în Finlanda întrevederi cu omologul său Jyrki Katainen şi cu preşedintele Parlamentului, Eero Heinaluoma. De asemenea, primul-ministru va participa la un Forum economic organizat de FINPRO şi împreună cu ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică Mihnea Costoiu va lua parte la conferinţa pe educaţie Helsinki -Bucureşti, organizată de universitatea Aalto din Finlanda. În Lituania, Primul-ministru Victor Ponta va avea convorbiri cu omologul său lituanian Algirdas Butkevicius şi cu preşedintele Parlamentului lituanian, Vydas Gedvilas. Premierul se va întâlni, de asemenea, şi cu reprezentanţii oamenilor de afaceri din Lituania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel