Ponta: Băsescu mi-a zis personal: «Veți avea dosare! Trebuie să plătiți că ați vrut să mă suspendați!»

Premierul Victor Ponta a vorbit, luni, după ce Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de către procurorii DNA. Liderul PSD a declarat că se aștepta la această măsură, arătând că președintele Traian Băsescu i-a transmis personal: "Veți avea dosare! Trebuie să plătiți că ați vrut să mă suspendați!". El a catalogat decizia de trimitere în judecată a ministrului Dezvltării Regionale și Administrației Publice ca fiind "o aberație, o nebunie", care "seamănă mai degrabă cu procesele staliniste".

"Este un dosar politic făcut împotriva celor 7,4 milioane de români care au votat împotriva lui Traian Băsescu la referendum. Știam că așa se va întâmpla. Traian Băsescu ne-a amenințat de mult că vor fi dosare pentru cei care au organizat referendumul de demitere", a spus Victor Ponta, la aflarea veștii că Liviu Dragnea va fi trimis în judecată în Dosarul "Referendumul".

Amenințarea lui Băsescu

"E o mare problemă pentru viitorul democratic al României. Dacă să organizezi un referendum sau să îți faci campanie electorală reprezintă o infracțiune, înseamnă că nu mai poți face alegeri în România. Nu mă surprinde, pentru că Traian Băsescu mi-a zis mie, personal: «Veți avea dosare! Trebuie să plătiți că ați vrut să mă suspendați!»

Eu sunt exact la fel de vinovat ca Liviu Dragnea, că am vrut să-l schimbăm pe Băsescu", a adăugat premierul, care a adăugat că Liviu Dragnea nu va fi sancționat în niciun fel în cadrul PSD.

Victor Ponta și-a exprimat încrederea în decizia pe care o vor lua judecătorii în acest caz.

"În MCV va trebui trecut că, în România, să faci campanie este infracțiune. Atât timp cât un procuror îl acuză pe Liviu Dragnea, nu e o problemă. Judecătorii vor judeca și va rămâne încă un dosar politic, ca altele în ultimii 100 de ani.

E o aberație, o nebunie. Seamănă mai degrabă cu procesele staliniste", a încheiat președintele PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel