Ponta după întâlnirea cu Barroso: Românii care au votat nu pot fi ignorați

ponta
ponta

Aflat la Bruxelles pentru o întâlnire cu Manuel Barroso,  premierul Victor Ponta  a declarat că  şeful Comisiei Europene nu i-a adresat niciun reproş în legătură cu respectarea celor 11 angajamente pe care guvernul său le-a luat faţă de Uniunea Europeană.

"A fost o întâlnire foarte utilă, foarte deschisă. Am discutat de urmările crizei politice, despre faptul că eu şi guvernul pe care îl conduc suntem absolut convinşi de drumul european al României, pe care România a mers foarte bine în ultimii ani", a declarat Victor Ponta.

 Întrebat dacă Barroso a avut să-i reproşeze ceva, Ponta a răspuns: "Nici vorbă. Barroso a apreciat că faimoasele 11 puncte au fost tratate de guvernul României la modul cel mai serios".

 Potrivit premierului, nici poziţiile legate de situaţia din România comisarului pentru justiţiei, Viviane Reding, nu au constituit un subiect de discuţie. "N-am vorbit de doamna Reding ci de faptul că criza politică din România nu trebuie interpretată doar prin cheie instituţională, cât prin cheia votului democratic a 8,5 milioane de români", a apreciat Ponta.

 Acesta a spus că relaţiile dintre România şi Uniunea Europeană trebuie normalizate pe mai multe paliere. "Nu-mi plac cei care vin să pârască la Bruxelles sau Strasbourg crezând că asta îi ajută acasă, dar nu-mi plac nici cei care cred că trebuie să purtăm un război cu Comisia Europeană",

 Ponta a discutat cu Barroso şi despre fondurile europene, premierul exprimându-şi speranţa că România va avea o cotă mai mare în perioada 2014-2020.

Vizita premierului vine după ce președintele Traian Băsescu s-a întâlnit, vineri, cu preşedintele CE, preşedintelui Consiliului European şi comisarul pe Justiţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel