Ponta: Doresc ca UDMR să intre în Parlament, nu partidul lui Tokes

ponta
ponta

Victor Ponta a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe  că îşi doreşte "ca UDMR să intre în Parlament, şi nu partidul lui Tokes", întrucât din punctul de vedere al USL "Tokes reprezintă un mod de a face politică extremist, aproape fascist", adăugând însă că ar vrea ca UDMR să fie în opoziţie.

UDMR va trebuie să îşi asume, la următoarele alegeri, responsabilitatea pentru măsurile Guvernului din care a făcut parte şi pe care l-a sprijinit, a adeclarat Ponta.  Ponta a subliniat că acest lucru nu înseamnă că ar dori ca UDMR să nu intre în Parlament la viitoarele alegeri, ci dimpotrivă.

"Ceea ce am spus - şi reiau acum - este că îmi doresc foarte mult ca UDMR să intre în următorul Parlament. De ce îmi doresc acest lucru? Pentru că pentru o ţară democratică o minoritate importantă, cum este cea maghiară, fără o reprezentare parlamentară, ar fi un lucru rău. Ar însemna, practic, că toate tensiunile rămân pe plan local, ceea ce nu-i bine", a spus Ponta.

Un alt motiv pentru care liderul PSD a afirmat că doreşte ca UDMR să intre în Parlament este acela că pentru USL "partidul lui Tokes Laszlo" nu a fost şi nu va fi niciodată un partener de dialog.

"Deci îmi doresc ca UDMR să intre în Parlament, şi nu partidul domnului Tokes, pentru că, din punctul nostru de vedere, al USL, domnul Tokes reprezintă un mod de a face politică extremist, aproape fascist, apropiat de modul de a face politică al unor partide, chiar şi al domnului Orban sau al Jobbik-ului şi altor partide de extremă dreapta din Ungaria, şi pentru noi partidul domnului Tokes nu a fost şi nu va fi niciodată un partener de dialog", a afirmat Ponta.

"UDMR să fie în opoziţie, dacă mai intră PDL, după ei n-o să plâng, probabil că o să intre partide extremiste, cum ar fi Partidul Poporului sau Partidul România Mare, şi atunci opoziţia va fi dificilă cu UDMR şi PRM sau PP, dar aceasta este o responsabilitate pe care va trebui să o asume domnul Kelemen Hunor şi ceilalţi lideri naţionali ai UDMR, care au respins de fiecare dată orice ofertă de colaborare din partea noastră. Acum deja lucrurile sunt tranşate şi, după alegerile următoare, îmi doresc ca UDMR să fie în Parlament, dar în opoziţie", a conchis Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel