Ponta: Diseară vom fi la Cotroceni pentru învestirea Guvernului

ponta
ponta

Biroul președintelui Senatului a găzduit, vineri dimineață, discuțiile care au loc între co-președinții USL Victor Ponta şi Crin Antonescu, după ce seara trecută audierile miniştrilor au fost amânate din cauza unor neînţelegeri. La finalul întrunirii, premierul Ponta a declarat că noul guvern va merge la Palatul Cotroceni pentru învestire, în această seară.

În urmă puțin timp, s-au finalizat ultimele discuții între președintele PSD Victor Ponta și liderul liberalilor Crin Antonescu, privind structura noului guvern și atribuțiile miniștrilor, înainte de audierile miniștrilor.

În explicațiile oferite de către premierul Victor Ponta, la finalul discuțiilor, acesta a arătat că în această seară noul guvern va fi la Cotroceni pentru învestire, iar întâlnirea din biroul președintelui Senatului a avut drept motiv "netezirea ultimelor asperități".

"Imediat ce se termină votul din Cameră, se întâlnesc Birourile Permanente. În cel mai scurt timp încep audierile miniştrilor la comisiile de specialitate. După audieri, tot azi, începe şedinţa de plen şi voi cere votul de încredere al Parlamentului", a declarat Victor Ponta.

În legătură cu neînţelegerile care ar fi existat în USL în legătură cu miniştrii delegaţi şi şefia ANAF-ului, el a explicat: "A fost o decizie funcţională cu miniştrii delegaţi, pe care au înţeles-o toţi colegii mei. Nu mai facem structuri separate. ANAF-ul nu are alt loc decât la Finanţe, alături de buget. ANAF va rămâne la Finanțe, iar președintele și vicepreședinții vor fi numiți de mine. Autostrăzile, la transporturi".

De asemenea, prim-ministrul a precizat că prefecții trec în coordonarea premierului, dar rămân la Ministerul de Interne.

"Ne-am întâlnit pentru a netezi ultimele asperități. Eu și Antonescu", a mai declarat președintele PSD.

Totodată, premierul Ponta a negat că ar fi exista discuții cu UDMR sau PP-DD. "Nu am vorbit nici cu UDMR, nici cu PP-DD, eu sunt prim-ministrul doar al guvernului USL. Negocierile poate or fi fost pe la televizor", a comentat premierul.

Între timp, Camera Deputaţilor şi-a început, vineri, şedinţa în care dezbate proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare.

În deschiderea şedinţei, deputaţii au aprobat propunerile grupului parlamentar al PSD de modificare a componenţei unor comisii permanente - trecere a deputatului PSD Florin Iordache de la Comisia Juridică la Comisia de Muncă şi a lui Victor Roman de la Comisia de Muncă la cea Juridică.

De asemenea, deputaţii au aprobat validarea mandatului de deputat al lui Andrei Răzvan Condurăţeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel