Ponta, discuție informală cu Obama

Premierul Victor Ponta  a vorbit timp de 15 minute cu Barack Obama, la Johannesburg, după ce președintele SUA și-a susținut discursul în memoria lui Nelson Mandela, potrivit unor surse din delegația premierului, citate de Mediafax.

Victor Ponta și președintele american au schimbat câteva cuvinte în tribuna stadionului în care a fost organizată ceremonia în memoria fostului lider sud-african, Nelson Mandela. Premierul României i-a fost prezentat lui Obama de către Tony Blair, fostul prim-ministru britanic care este în relații foarte bune cu șeful guvernului de la București.

Conform Mediafax, în timp ce preşedintele Obama îşi susţinea discursul, Ponta s-a apropiat de Tony Blair, cu care are o relaţie apropiată, iar la finalul discursului amândoi s-au îndreptat spre preşedintele SUA, Ponta fiind prezentat acestuia de către Tony Blair.

Victor Ponta a confirmat întâlnirea cu Barack Obama, precizând că nu a discutat "nimic oficial" cu liderul de la Casa Albă.
Premierul României a mai discutat, tot în tribuna stadionului din Johannesburg, cu președintele Franței, Francois Hollande, dar și cu premierul Marii Britanii, David Cameron. Foștii președinți Emil Constantinescu și Bill Clinton s-au îmbrățișat când s-au întâlnit la ceremonia în memoria lui Mandela, la care și-au anunțat prezența cel puțin 100 de lideri de stat și guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel