Ponta dezvăluie în ce condiții s-ar putea reface USL după europarlamentare

ponta antonescu
ponta antonescu

Premierul Victor Ponta a dezvăluit duminică seară în ce condiții s-ar putea reface Uniunea Social Liberală după alegerile europarlamentare din 25 mai. 

Prezent în studioul România Tv, Victor Ponta a fost întrebat despre candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului.

"După 25 mai, cu siguranță vom avea candidat. Dar pentru noi sunt două variante: ori se reface USL-ul - și eu cred că e posibil acest lucru ...", a răspuns primul-ministru.

"Și-l veți sprijini tot pe Crin Antonescu, dacă se va reface USL-ul?", a intervenit Cristina Șincai, moderatoarea emisiunii.

"Nu cred că se va reface USL-ul dacă dl Crin Antonescu rămâne președinte al PNL-ului, ci doar dacă există o altă formulă. Și dacă există o altă formulă ...", a continuat liderul PSD.

"Se va reface USL-ul în opinia dvs dacă dl Crin Antonescu va pleca din fruntea PNL?", a mai fost întrebat Victor Ponta

"Da! Cred și asta. Asta depinde de decizia PNL-ului, pentru că pot să ia 10% și să-l păstreze de dl Antonescu. E decizia lor, eu nu pot s-o influențez. 

Pentru noi, prima variantă, cea mai bună, este aceea de a avea din nou USL. Și în USL avem foarte clar trecute lucrurile: unul dintre candidați la funcția de președinte - de la un partid - și primul-ministru - de la celălalt partid. Dacă nu, vom decide împreună, după 25 mai, cine să candideze în numele Uniunii Social Democrate, de data asta, și aici sunt destul de puțini oameni", a conchis premierul.

Victor Ponta a arătat că el se numără printre cei patru politicieni care ar putea candida la prezidențiale din partea USD, ceilalți trei fiind Mircea Geoană, Sorin Oprescu și Călin Popescu Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel