Ponta, despre romi și aderarea la Schengen

ponta
ponta

Premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri seară, la RTV, că problema romilor care trăiesc în afara ţării nu va fi rezolvată prin împiedicarea aderării României la spațiul Schengen. 

"Eu, în continuare, şi cu Franţa şi cu celelalte ţări o să explic foarte clar: Schengen e una, romii cu totul alta. Romi sunt şi acum şi o să fie la Paris şi dacă nu o să intrăm noi în Schengen. Este o minciună. Politicienii francezi de dreapta, de stânga care spun: 'Nu primim România în Schengen şi nu vor mai fi romi', îi mint pe francezi. Aşa i-a minţit şi Sarkozy şi văd că acelaşi lucru se întâmplă şi astăzi. Deci romii sunt una - şi eu sunt dispus să iau măsuri nu contra romilor, ci contra cetăţenilor români care încalcă legile din ţările respective - dar Schengen-ul este altceva şi noi suntem cu toate temele făcute", a spus premierul Ponta.

El a adăugat: "Eu m-am văzut cu domnul premier, care e un om foarte serios, de două ori în acest an - o dată la Paris, o dată la Bucureşti. În ambele situaţii, premierul a spus că susţine aderarea României în Schengen în două etape - de la 1 ianuarie, frontiere aeriene şi maritime şi după aceea, când se rezolvă tot, cu terestru. Asta este ceea ce mi-a zis. N-am vorbit altceva. Nu am vorbit nimic în particular, au fost declaraţii publice".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel