Ponta, despre raportul MCV: Fiecare va citi din el ce-i place

ponta
ponta

Premierul Victor Ponta crede că analiza Comisiei Europene privind evoluțiile din România, expusă în cadrul raportului MCV ce urmează a fi public miercuri, va fi interpretată după modelul "fiecare va citi din el ce-i place". Șeful Guvernului a opinat că România nu va intra în zona Schengen înainte de alegerile europarlamentare din 25 mai.

Comisia Europeană a trimis Guvernului un draft al raportului MCV, pasaje din acesta ajungând în presă cu două zile înainte de publicarea oficială. La ultimul raport de țară, Bruxelles-ul nu a trimis documentul în prelabil Guvernului de la București, creându-se astfel o confuzie referitoare la câți membri ai Executivului au, de fapt, probleme cu Justiția.

"Eu știu cum arată, pentru că evident Comisia Europeană a procedat în sfârșit normal, au trimis la Ministerul Justiției o primă formă, s-au făcut observații (...) Oricum va fi în realitate, fiecare va citi din el ce-i place. Dumneavoastră o să citiți că e foarte rău, eu o să citesc că e foarte bine", a declarat prim-minsitrul, luni seară, la B1 Tv.

"Important e că dacă știm ce avem de făcut în continuare - intrarea codurilor în vigoare, de la 1 februarie - și dacă reușim după europarlamentare, inițiativa socialiștilor și liberalilor europeni, de a avea un mecanism pentru toți cei 28, astfel încât regula respectată de români să fie respectată de toată lumea", a adăugat Ponta.

Premierul Ponta își dorește "ca noua Comisie (Europeană - n.r) să considere că nu suntem 26 plus doi, ci 28 care trebuie să respecte același lucru". El a mai menționat că ar fi o "prostie" ca forțele politice să folosească intrarea în Schengen, care este un obiectiv comun, în bătăliile politice interne.

"Părerea mea e că până la alegerile pentru Parlamentul European nu o să intrăm (în Schengen - n.r)", a apreciat Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel