Ponta, despre Iohannis, după discursul susținut la CSM: Sclavul Sistemului

Fostul premier Victor Ponta reacționează dur după discursul susținut de președintele Klaus Iohannis la ședința de constituire a Consiliului Superior al Magistraturii.

”Cand am spus in 2014 ca va fi BASESCU 2 am fost prea optimist !!! E mai rau - sclavul Sistemului , santajabil din prima zi, ranchiunos, razbunator si lipsit total de orice sentiment uman /plus habarnist si arogant!

Ce vina avem noi cei care nu l-am votat?!??”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de socializare. 

Președintele Klaus Iohannis, a fost vineri prezent la ședința de constituire a Consiliului Superior al Magistraturii, unde a subliniat că independența justiției este fundamentală într-o democrație și nimeni nu este mai presus de lege.

Șeful statului le-a solicitat magistraților să refuze imixtiunea politicienilor în actul de justiție și să fie mai vocali. 

"Nu vă sfiiți, altfel ajungem în situații paradoxale când infractorii spun cu voce tare ce gândesc și cum vor să îndoaie statul de drept, iar cei care fac dreptate nu reacționează din modestie. Fiți mai vocali! Sunt politicieni care au impresia că dacă nu spuneți nimic înseamnă că nu s-a întâmplat nimic, sunt politicieni care au impresia că ce dacă au un dosar penal, sau sunt trimiși în judecată, sau sunt condamnați că ei de fapt sunt băieții buni, că au luat multe voturi, iar dvs să vă vedeți de treabă. Așa ceva nu accept!", a adăugat Iohannis.

În același discurs,  Klaus Iohannis a afirmat și că o lege a amnistiei și grațierii ar fi o catastrofă pentru democrația românească, arătând că se va opune în cazul unui astfel de act normativ și că reprezintă circumstanțe îngrijorătoare faptul că președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, este condamnat penal, iar președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este trimis în judecată.

"Nu pot să mă fac că nu văd că președintele Camerei Deputaților este o persoană condamnată penal și cu urmărire penală în curs. Președintele Senatului este o persoană trimisă în judecată pentru minciună penală. Asta este, ce numesc eu, circumstanțe îngrijorătoare", a declarat Iohannis, la ședința de constituire a CSM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel