Ponta, despre implicarea lui Soros în înlăturarea sa de la putere. Interviu în presa internațională

Într-un interviu la televiziunea maghiară, Victor Ponta a zis că sisteme paralele de putere funcționează alături de autoritățile politice în democrațiile post-1989.

În România, acest sistem paralel este alcătuit din organizații neguvernamentale, în timp ce în altă parte este format din universități sau "alte structuri", a spus Ponta.

Întrebat despre influența finanțatorului american George Soros în regiune, Ponta a declarat că sistemele paralele de putere care au fost construite în democrațiile de după 1989 au avut o anumită putere politică, chiar dacă în "condiții normale" ele nu ar trebui să intervină în politică. Aceste sisteme paralele luptă pentru puterea politică "investind în oameni", a susținut el.

În ceea ce privește România, Ponta a declarat că, în plus față de politicieni, pe scena politică au fost prezente și grupuri civice. Potrivit lui Ponta, atunci când sunt examinați îndeaproape, reprezentanții acestor organizații dovedesc de multe ori că au fost instruiți în aceleași instituții și finanțați de aceleași organizații.

Cu toate acestea, Ponta a spus că el crede că politica ar trebui lăsată politicienilor și ar trebui să fie întotdeauna transparentă. Având oameni ca parte a procesului politic de luare a deciziilor fără a fi implicați în politică este în detrimentul societății, a insistat fostul prim-ministru român.

[citeste si]

Întrebat dacă rețeaua de fundații a lui Soros ar fi fost implicată în mod direct sau indirect în înlăturarea sa, Ponta a susținut că au existat "semne" că așa au stat lucrurile, notează MTI.

Potrivit lui Ponta, ONG-urile îi "atacă" pe oamenii politici care cred că deciziile politice importante ar trebui luate mai întâi la nivel național și abia mai târziu la nivelul Uniunii Europene sau la nivel internațional, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel