Ponta despre Cepoi: ”Dacă a făcut ceva ilegal va răspunde pentru asta”

ponta si cepoi
ponta si cepoi

Premierul Victor Ponta a declarat marți că urmează să se întâlnească cu Vasile Cepoi pentru a discuta acuzațiile care i se aduc acestuia de către ANI și în urma acestei întrevederi va decide în legătura cu demiterea sau păstrarea ministrului sănătății

Victor Ponta a declarat legat de demiterea ministrului sănătății că "Voi lua o decizie după ce discut cu dl Cepoi (...) o să discut cu domnia sa și o să luăm împreună o decizie. Domnia sa nu este membru de partid, a fost secretar de stat în Guvernul anterior si eu l-am solicitat să rămână în Guvern pentru a finaliza draftul de lege a sănătății, așa încât dacă nu mai poate să o mai facă în continuare, nu-i nicio problemă. O să văd în ce stadiu e legea sănătății, domnia sa a avut un mandat foarte clar pe care și l-a îndeplinit foarte bine, dacă în 2010 sau 2011 a făcut ceva ilegal, sigur că va răspunde pentru asta. Doar nu vă închipuiți cumva că o să împiedic ca dl Cepoi pentru ce a făcut sau pentru ce nu a făcut în 2010...Dacă instanța va decide că acuzațiile ANI sunt adevărate, nu doar că nu va putea rămâne (ministru, n.red.), dar nu va putea candida trei ani".

Ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, a declarat tot marți că acuzațiile aduse de ANI nu sunt adevărate și că nu se gândește la demisie, întrucât, spune el, nu a încălcat legea în niciun fel.

"Am studiat foarte bine toate lucrurile şi orice interpretare în sensul încălcării legii este cu rea credinţă. Am vorbit cu premierul. Premierul a spus acelaşi lucru. Beneficiez ca orice cetăţean de prezumția de nevinovăție, dacă prezumţia de nevinovăţie este reală şi dacă nu cumva s-a introdus principiul prezumpţiei de vinovăţie, atunci nu am de ce să îmi dau demisia. (...) Nu am primit comunicatul de la ANI, deci nu am niciun fel de informaţie. Dacă voi fi chemat la instituţiile care se ocupă de această problemă mă voi duce şi am chiar încredere în instituţiile statului. (...) Pentru mine cea mai mare avere este imaginea. Imagine construită în ani de zile. În momentul în care îmi ataci acest lucru, îmi alterezi, îmi afectezi imaginea, mi-ai afectat ce am avut eu mai preţios", a adăugat Vasile Cepoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel