Ponta despre ce îl deranjează pe Băsescu la OUG 45/2014

Premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri, că președintele Traian Băsescu a lansat afirmația privind neconstituționalitatea OUG 45/2014 pentru că este deranjat de faptul că Partidul Mișcarea Populară, condus de Elena Udrea, nu are grup parlamentar și nu o să intre la tragerea la sorți pentru desemnarea reprezentaților în secțiile de vot.

"Haideți să vă explic ce-l deranjează pe domnul Băsescu în Ordonanța prin care nu am schimbat nimic din sistemul de alegere a președintelui ci, pur și simplu, la solicitarea Autorității Electorale Permanente am dat niște precizări pentru ca să nu mai fie atâtea contestații. Și în această precizare se prevede foarte clar că au, obligatoriu, reprezentanți în Secțiile de vot toate partidele parlamentare care au grup parlamentar. Ori, PMP-ul doamnei Udrea nu are grup parlamentar și o să intre la tragerea la sorți. Domnul Băsescu face o conferință de presă și acuză o lege de neconstituționalitate doar ca să-i facă o plăcerea doamnei Udrea, că nu are grup parlamentar, dar nu e treaba mea asta. Grup parlamentar au cei care au participat la alegeri, are PNL-ul, are PDL-ul, are PC, UDMR, ca să înțelegeți la ce nivel s-a ajuns. Trebuie să schimbăm o lege ca să-i placă doamnei Udrea", a spus premierul la România tv.

Ponta a adăugat că liderul PNL, Klaus Iohannis, Elena Udrea și președintele Băsescu spun tot timpul și fac același lucru în orice chestie, și cu aleșii locali și legat de orice altceva".

"Aici lucrurile sunt foarte clare. Nu o să-i vedeți spunând altceva, gândesc și fac la fel", a mai spus premierul.

Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Cotroceni, că Ordonanța de Urgență 45/2014, privind alegerile, este neconstituțională.

"Ordonanța de Urgență nr. 45 din 2014 din 26 iunie este aceea care modifică atât Biroul Electoral Central, cât și reprezentarea în secțiile de votare, precum și modalitatea de vot. Îl atenționez pe primul-ministru, care a semnat această ordonanță de urgență, că atât Comisia de la Veneția, cât și Curtea Constituțională a României au, primii — recomandări, Curtea Constituțională — hotărâri, prin care precizează foarte clar că nu trebuie emise acte normative care modifică procesul electoral într-un interval de la 12 luni până la data alegerilor. Deci, Ordonanța 45 este o ordonanță care afectează procesul electoral. Ea este neconstituțională", a susținut Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel