Ponta, desemnat premier în numele USL, trebuia să demisioneze, spune Cristian Preda

preda
preda

Cristian Preda spune  că odată cu desființarea Uniunii Social Liberale premierul Victor Ponta ar fi trebuit să-și depună mandatul, având în vedere că a fost desemnat să ocupe această funcție de USL.

Din punct de vedere constituțional, Victor Ponta premier, este propunerea USL, iar odată cu desființarea USL acesta trebuia să-și depună mandatul. Constituțional, dacă USL nu mai există, nu mai există nici baza pe care a fost așezată candidatura pe care președintele a trimis-o la Parlament. În decembrie 2012, USL-iștii au insistat să meargă la Cotroceni împreună și au spus Victor Ponta este propunerea USL. Președintele a luat act că nu există alte propuneri, l-a mandat pe Victor Ponta să formeze guvernul în numele USL, a spus Preda, duminică, într-o conferință de presă.

El a adăugat că, deși președintele Băsescu a cerut partidelor să vină separat la Cotroceni, PNL și PSD au insistat să vină împreună: Acum trebuie să plătească și costurile acestei temerități din 2012, a mai spus Cristian Preda.

Europarlamentarul a adăugat că procedura trebuie repetată în numele USD și cu sprijinul UDMR pentru a intra în jocul constituțional.

 Victor Ponta nu are niciun fel de drept să spună că merge în Parlament cu alți miniștri, cu altă formulă politică, pentru că este în afara Constituției, iar președintele este posibil să atace hotărârea pe care Parlamentul ar lua-o — de a valida candidaturile propuse de Victor Ponta — la Curtea Constituțională, a mai spus Cristian Preda. (Sursa: Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel