Ponta, declarațiile momentului după negocierile cu PNL. ”Intrăm cu totul în criză”

Roxana Neagu / 17 oct 2019 / 13:31 Salveaza PDF Comentarii

Victor Ponta, liderul Pro România, a făcut declarații după negocierile cu PNL. 

”Am spus că ne așteptăm ca viitorul Guvern să ne spună, în primul rând, cum arată bugetul, vorbele sunt vorbe, dar când te uiți pe cifre, îți dai seama ce va fi la anul” a spus Victor Ponta. 

”Cei de USR nu știu despre ce vorbesc. Ori vă păcălesc”

 

”Al doilea lucru, am spus că susținem și cred că e un lucru bun să avem alegeri parlamentare anticipate, odată cu cele locale sau la o săptămână diferență, pentru că astfel se pot face și procedurile parlamentare. Cei de la USR care vă spun că avem alegeri anticipate în ianuarie sau februarie ori nu știu despre ce vorbesc, ori vă păcălesc, nu se pot face pentru că ai niște proceduri constituționale, dar se pot face odată cu cele locale sau la o săptămână diferență” a continuat liderul ProRomânia, considerând că ar trebui ca din mai să știm cine are majoritate în următorii patru ani, pentru a nu sta tot anul 2020 în criză. 

Trebuie redus substanțial subvenția de la buget, mai consideră liderul Pro România. ”E revoltător să știu că PSD primește 3 milioane de euro de la buget” a spus Victor Ponta. ”A rămas că mai discutăm săptămâna viitoare” a precizat el. 

”Dacă voiam ministere, le luam de la doamna Dăncilă”

 

Totodată, a afirmat că n-a pus nicio condiție, nu a cerut niciun minister. Mai spune că dacă voia ministere le lua de la PSD. 

”Dacă voiam ministere, le luam de la doamna Dăncilă. Voia să-mi dea trei în august, i-a păcălit pe cei de la CEx că am cerut 9. În septembrie a vrut să-mi dea 4, iar miercuri, înainte de moțiune voia să-mi dea 6” a susținut Ponta. 

Liderul Pro România a susținut că nu aceasta e discuția, ci că ei vor un proiect. 

În plus, Victor Ponta a mai susținut, cu privire la calendar: ”Se face bugetul - dacă n-ai guvern, n-ai buget și intrăm cu totul în criză. Suntem în criză, dar intrăm cu totul. Deci, se face bugetul. În ianuarie, după cum știți, parlamentarii sunt în vacanță, așa spune și Constituția. De la 1 februarie, dacă declanșezi procedura prevăzută de Constituție, sunt 60 de zile. Se termină pe 31 martie și intri în cele 90 de zile de alegeri.”

Liderul Pro România a spus că Guvernul Dăncilă nu poate face bugetul, pentru că n-au voie constituțional. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27