Ponta cutremură scena politică: Cine și de ce l-a îndepărtat pe Antonescu

Victor Ponta reacționează în urma unui text scris de jurnalistul Ion Cristoiu la scurt timp după ce fostul premier a avut, la sfârșitul săptămânii trecute, un schimb de replici acide cu Traian Băsescu la România TV. Victor Ponta explică de ce și cum fostul președinte a creat "Sistemul", acesta fiind și cel care l-a "îndepărtat" pe Crin Antonescu din politica la nivel înalt. Potrivit celor scrise de fostul premier într-o amplă postare pe Facebook, ce se întâmplă în prezent pe scena politică este tot rezultatul acțiunilor acestui "Sistem care a prins gustul Puterii și după ce a scăpat de "Vechiul Stăpân" nu mai vrea să aibă altul".  

"Eu nu laud si nu polemizez cu opiniile Dlui Cristoiu sau ale altor jurnalisti - nu e treaba mea asta / eu pot sa confirm sau sa infirm ceea ce cunosc ca si elemente si fapte reale - si sa arat cum vad eu lucrurile in baza experientei proprii:

1. Traian Basescu ( pe care eu il consider in continuare cel mai rau conducator pe care l-a avut poporul roman de la fanarioti si pana azi) a construit incepand cu anul 2005 un Sistem de lupta total nedemocratic impotriva adversarilor politici - pe care il voi numi in continuare "Sistemul" ( desi altii ii spun in alte feluri se refera la acelasi lucru) / in acest "Sistem" au intrat ofiteri ai fostei Securitati sau ai actualelor Servicii de Informatii, jurnalisti, activisti din ONG urile construite pe filiera "Soros" ( asa a ajuns Macovei ministru desi Basescu o dispretuieste sincer) , ambasadori si magistrati dornici de promovari, "intelectuali de dreapta" flamanzi dupa functiile si banii de la ICR, oameni "plantati" la Bruxelles pe megasalarii in Euro, afaceristi dubiosi si alti oportunisti clasici/ metodele sale au fost si sunt clasice - manipulare, denigrare, santaj sau eliminare din viata publica, in orice mod, a adversarilor / in pararalel cu acumularea de Putere, resurse financiare si institutionale pentru oamenii sai

Citește și: Ponta dezvăluie cum poate fi oprit să mai critice guvernul Cioloș

2. "Sistemul" a fost testat si upgradat in luptele politice contra lui Adrian Nastase si PSD, pe urma contra lui Tariceanu si PNL , Voiculescu si Antena 3 , samd/ asa a ajuns in Decembrie 2008 sa aiba si "Guvernul Sau" condus de Emil Boc

3. In 2009 acest "Sistem" i-a adus lui Basescu al doilea mandat de Presedinte al Romaniei desi era profund impopular si nu facuse nimic bun pentru Romania/ si pentru ca Mircea Geoana castiga oricum alegerile "Sistemul" a inventat solutia voturilor false din "Diaspora" care a rezolvat problema

4. In 2010-2012 ( cei mai grei ani pentru Romania) tot Sistemul a luptat contra lui Crin Antonescu- Victor Ponta si USL - de parca nu eram Opozitia ci noi conduceam tara / iar dupa Referendumul din 2012 oamenii "plantati" la Curtea Constitutionala au facut ei ceea ce "agentii" de dezinformare trimisi la Bruxelles si Washington nu reusisera!

De ce a fost Crin Antonescu îndepărtat de la vârful puterii

5. Dupa Referendum insa Basescu a devenit un "mort politic" ( americanii spun "lame duck") si "Sistemul" sau a inceput sa caute o solutie sa se salveze dupa finalizarea celui de al doilea mandat! Eu am declarat public ca vreau nu doar sa plece Basescu , ci sa schimb tot "Regimul Basescu"! / Crin a fost indepartat tocmai pentru ca nu ar fi acceptat niciodata sa perpetueze un "Sistem" cu care s-a luptat toata viata sa politica - asa ca noi doi fiind exclusi a fost inventata solutia magica "Iohannis"

6. Traian Basescu personal l-a sprijinit pe Klaus Iohannis in Noiembrie 2014 din ura fata de cei care l-au zdrobit politic la Referendumul din 2012 si din convingerea ca de fapt nu se va schimba nimic - va fi tot "Regimul Basescu" cu Iohannis Presedinte de forma ( total ignorant despre esenta si atributele functiei, multumit cu avantajele materiale si oficiale si cu confortul vacantelor cu sepepisti) - iar "Sistemul" va asculta in continuare de Traian Basescu din postura de "Guru" informal ( un fel de Deng Xiaoping romanesc)!

Ce spune Ponta despre cozile de la ambasade la votul din 2014

7. Ca si in 2009 in fata situatiei disperate dupa primul tur ( 10% diferenta) a fost construita din nou " Minunea din Diaspora"!

Sigur ca oamenii au stat la cozi la vot si pentru asta mi-am cerut si imi cer scuze ( ca nu am fost mai destept sa intuiesc ce se pregatea si sa gasesc solutii) - dar sa crezi ca eu, Dragnea sau Corlatean am vrut sa facem acele cozi trebuie sa fi extrem de stupid ( sau sa ajungi vicepremier ca Dl Borc)/ e ca si cand ai crede ca noi ne doream foarte tare sa pierdem alegerile , ca suntem sinucigasi sau masochisti! Cui i-au folosit cozile de la ambasade si consulate transmise in direct la televiziunile "Sistemului" si propagate pe Internet tot de "Sistem" cu o forta pe care nu o avea nici pe departe nici stafful de campanie al lui Iohannis, nici asociatiile romanilor din Diaspora, sau cativa tineri "frumosi si liberi"? Mie , lui Dragnea si lui Corlatean categoric NU - e deci nevoie doar de foarte putina logica ca sa intelegi ce s-a intamplat! Nu se poate schimba nimic acum dar daca nu intelegem exact si la urmatoarele alegeri tot asa se intampla!

Credeti ca m-am trezit aiurea sa redeschid subiectul "votul din Diaspora" - asa din senin?!? Am facut-o pentru ca vad clar cum se pregateste iar aceeasi diversiune pentru Alegerile din Decembrie- in loc sa vorbim despre viitoarea guvernare a tarii si proiectele politice ale candidatilor noi toata toamna cautam "solutii" la cum sa voteze oamenii din afara tarii - pentru 2 senatori si 4 deputati , adica cat judetul Harghita sau Covasna!!! Cine a facut legea in asa fel incat s-au inscris doar 8000 de romani? De ce nu a rezolvat Guvernul de Tehnocrati problema de la inceputul anului si a asteptat pana acum?!? E simplu de inteles .

Vreau din toata inima ca PSD si ALDE sa dejoace aceasta capcana si sa castige detasat alegerile parlamentare ca "Sistemul" sa fie obligat (cum a fost in 2012 ) sa accepte un Prim Ministru ales de oameni si nu unul "emanat"- ca Dacian Ciolos

Ponta arată marea greșeală de gândire a lui Traian Băsescu

8. Care a fost greseala fundamentala de gandire pe care Traian Basescu a facut-o? Nu a crezut ca "Sistemul" construit de el a prins gustul Puterii si dupa ce a scapat de "Vechiul Stapan" nu mai vrea sa aiba altul ! Asa s-a trezit Basescu ca a pierdut treptat sprijinul jurnalistilor si "intelectualilor de dreapta" , ca Mircea Basescu si Elena Udrea au ajuns prin arest, ca ONG-istii lui s-au bucurat sa intre in Guvernul Ciolos la "masa bucatelor" , ca oamenii lui de afaceri au cam disparut din scena si ca fostii politicieni pedelisti au fost bine tinuti de Blaga in noul "adapost" de la PNL unde practic acum exercita Puterea fara a mai avea un "Jupan" pe cap - ca asa sunt oamenii si asa e viata!

Daca urmariti insa cu atentie si Klaus Iohannis a fost "torpilat" in ultima perioada - ca doar nu a ajuns de la 70% la 35% doar ca scriu eu pe Facebook?!? Acum oamenii "Sistemului" incurajeaza "tehnocratii" - adica nu mai vor sa exercite Puterea pentru altii ( Basescu, Iohannis) ci prin ei insisi si direct prin oamenii lor!

9. Eu cunosc extrem de bine acest "Sistem" cu care am avut perioade lungi de razboi si perioade scurte de "armistitiu"! Si am vrut sa il schimb pentru ca este nedemocratic, nelegitim, netransparent si , mai ales, incapabil de a construi ceva (la daramat si distrus sunt extraordinar de eficienti)!

Nu cred ca o tara normala poate fi condusa de o minoritate agresiva si razbunatoare, de un grup de "talibani" care se definesc doar prin faptul ca ei sunt "contra ceva" si care crede ca la orice problema solutia este denigrarea si distrugerea celui care indrazneste sa vorbeasca despre acea problema!! Cand vorbesc de mentalitati "securiste si kaghebiste" la asta ma refer.

Traian Basescu e suparat pe "Sistem" nu pentru ca acesta comite abuzuri sau pentru ca face rau Romaniei - ci pentru simplul motiv ca acum nu il mai accepta de "Jupan" si ii atinge si apropiatii sai - asta e adevarul!

Ca de fiecare data in Romania si in lume solutia depinde de curajul si decizia noastra - in 2009 si 2014 "Sistemul" a fost mai puternic decat oamenii/ in 2012 oamenii au invins "Sistemul" - ce va fi in 2016 vedem in Decembrie!

Dar sa nu uitam ca cel care a construit si a asmutit "Sistemul" contra oamenilor pentru interesele sale meschine a fost Traian Basescu - si el merita pedepsit si de unii si de altii!", a scris, miercuri, pe pagina sa de socializare, Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel