Ponta: Cu Băsescu la Bruxelles, m-au sunat liderii UE. Îmi lipseşte sprijinul lui Orban

Foto: epp-flickr.com
Foto: epp-flickr.com

Premierul Victor Ponta spune că deşi preşedintele Băsescu este cel care a reprezentat România la summit-ul UE de la Bruxelles, liderii europeni l-au sunat pe el pentru consultări referitoare la problemele energetice.

Canidatul PSD la prezidenţiale a propus patru dezbateri în al doilea tur de scrutin, pe tema economică, a securităţii naţionale, a sistemului constituţional şi a politicii externe.

Ponta susţine că se bucură de sprijin extern în cursa prezidenţială. El a punctat, fără regret, că-i lipseşte sprijinul omologului ungar Viktor Orban, căzut în digraţie în faţa SUA şi considerat un apropiat al Moscovei.

”Politica externă este un subiect care mă avantajează. Domnul Băsescu a fost la Bruxelles şi ieri m-au sunat liderii şi mi-au spus „ce facem cu energia?“ pentru că ei ştiu că eu aplic. Îmi lipseşte o singură susţinere. Singurul prim-ministru cu care nu m-am văzut în mod oficial este domnul (Viktor) Orban. A fost şi la Bucureşti şi s-a văzut cu domnul Băsescu. Dacă ar fi vorba despre ce îşi doresc partenerii noştri strategici, aş fi ales. Am lucrat foarte bine cu ei doi ani şi jumătate”, a declarat Victor Ponta, vineri seară, la B1 Tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel