Ponta contraatacă: Ori Geoană, ori eu!

geoana-ponta
geoana-ponta

Victor Ponta a declarat că, dacă în cadrul unei viitoare şedinţe a Biroului Permanent Naţional sau a Comitetului Executiv Naţional se va infirma decizia de înlocuire a lui Mircea Geoană de la şefia Senatului, atunci va demisiona ca preşedinte al PSD şi va convoca conges.

geoana-pontaPonta a precizat că, în cadrul viitorului Comitet Executiv Naţional al PSD, se va discuta cazul Geoană şi a admis că este posibil ca CEx să infirme decizia iniţială, caz în care va demisiona din funcţia de preşedinte al PSD şi va convoca congresul.

El a fost întrebat dacă la nivelul Biroului Permanent Naţional al PSD este posibilă schimbarea deciziei privind schimbarea lui Geoană de la Senat. "Eu nu cred că este posibilă pentru că votul de ieri a fost 21 la 0. Dar dacă se va întâmpla acest lucru, eu personal voi demisiona şi voi convoca ...", a reiterat Ponta, într-o intervenţie la B1Tv.

"Dacă ceva i-am reproşat toţi domnului Geoană cât a fost preşedinte a fost faptul că nu lua decizii şi că atunci când le lua, peste o zi le schimba. Eu nu pot să fac aceleaşi greşeli pentru că voi avea acelaşi rezultat. Deci nu poţi să iei o decizie în unanimitate şi s-o schimbi", a adăugat el.

Liderul social-democrat a explicat că el este cel care are atribuţia de a convoca CEx-ul, care se întruneşte lunar. "Probabil că acest Comitet Executiv a fost la sfârşitul lunii octombrie, la sfârşitul lunii noiembrie – 1 decembrie, oricum trebuie să facem Comitet Executiv", a spus el.

"Până când, dacă se va întâmpla ceva într-un Comitet Executiv sau Congres al partidului, până atunci eu sunt preşedintele partidului şi eu vorbesc în numele PSD. Ceilalţi colegi au dreptul la opinii", s-a referit Ponta la declaraţiile lui Adrian Năstase şi Ion Iliescu.

Preşedintele PSD s-a arătat deranjat că Mircea Geoană vrea să-şi păstreze funcţia, deşi nu mai are susţinerea partidului, şi a comentat că, dacă el, în cariera sa politică, ar fi insistat să-şi ţină funcţiile chiar dacă formaţiunea a decis altceva, atunci trebuia să fie "dat afară". În acest context, Victor Ponta a admis că Geoană poate fi sancţionat cu excluderea pentru încălcarea deciziilor PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel