Ponta confirmă numirea Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA

Premierul Victor Ponta a confirmat, marți, înainte de întâlnirile cu secția de procurori a Consiliului Suprem al Magistraturii și cu președintele Traian Băsescu, că o va nominaliza pe Laura Codruța Kovesi la șefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Potrivit Mediafax, după participarea la festivităţile prilejuite de Ziua Jandarmeriei, premierul Victor Ponta a confirmat, marți, că pentru conducerea DNA o va numi pe Laura Codruţa Kovesi, fost Procuror General în guvernarea PDL.

Anterior, Ponta a spus zâmbind, înaintea discuţiei pe care o va avea cu CSM legat de numirile procurorilor, să speră ca astăzi să nu fie nevoie de Jandarmerie.

"Pentru dumneavoastră, toate perioadele sunt dificile, pentru că de dumneavoastră este nevoie atunci când sunt probleme. Eu astăzi sper să nu fie nevoie de Jandarmerie, de mâine, sigur, va fi întotdeauna", a spus Ponta.

La ora 11:00, premierul Ponta va participa la şedinţa secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pentru o discuţie privind nominalizările pentru conducerea Parchetului General şi a DNA.

Ulterior, șeful Executivului va avea o discuție și cu președintele Traian Băsescu, privind aceeași temă.

Numirea Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef la DNA nu a fost agreată de parteneri de coaliție ai PSD. Mai mulți membri liberali au criticat posibilitatea nominalizării fostului Procuror General la șefia DNA, inclusiv liderul PNL, Crin Antonescu, care afirma, la sfârșitul săptămânii trecute, că se va opune categoric numirii Codruței Kovesi la DNA. În schimb, președintele PNL a precizat că existența unei "poziții divergente pe un anumit subiect" nu înseamnă vreun conflict între el și Victor Ponta, cu atât mai puțin între partidele lor, care ar putea duce la scindarea USL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel