Ponta condamnă agresarea lui Mircea Marian. Ce spunea Igaș, în cazul lui Ciutacu

Premierul Victor Ponta a condamnat, vineri, actul de violență asupra jurnalistului de la Evenimentul Zilei, Mircea Marian, și a solicitat o anchetă cât mai rapidă în acest caz din partea instituțiilor responsabile.

”Dezaprob total, în numele Guvernului României, actele de violenţă de orice fel, dar cu atât mai mult pe cele îndreptate împotriva jurnaliştilor. Este inacceptabil ca o persoană să fie agresată, în orice fel, din cauza opiniilor sale. Voi reacţiona de fiecare dată când jurnaliştii au de suferit astfel de atacuri pentru opiniile lor. România este o ţară democratică, în care dreptul la opinie trebuie respectat, indiferent dacă suntem sau nu de acord cu cele exprimate. Am solicitat o anchetă de urgenţă a ministerului de Interne cu privire la acest eveniment regretabil şi îmi doresc să avem cât mai rapid rezultate” a declarat premierul Victor Ponta, referitor la ceea ce a pățit, joi, jurnalistul Mircea Marian.

Acesta a fost, în urmă cu o zi, înjurat, îmbrâncit şi lovit în plin centrul Bucureştiului de către un cetăţean care i-a spus că-l pedepseşte pentru ceea ce afirmă la televizor și i-a cerut să fie atent de acum înainte la ce mai spune în emisiunile TV. Ceea ce însă l-a șocat pe jurnalist a fost atitudinea pasivă a echipajului de poliție sosit la fața locului, în condițiile în care injuriile și amenințările agresorului la adresa sa au continuat, chiar și în prezența polițiștilor.

În urmă cu aproape trei ani, un alt jurnalist, Victor Ciutacu, a fost și el victima unei agresiuni în parcarea unui complex comercial din Capitală, când, împreună cu el, se afla și fiul său, în vârstă de 13 ani. Atunci, două persoane s-au apropiat de jurnalist și i-au reproșat că minte în public, i-au adresat injurii și i-au spus că merită să fie bătut, pentru atitudinea sa din emisiunile televizate.  După mai bine de un an de la producerea agresiunii, procurorii au concluzionat că asupra jurnalistului nu au fost exercitate acțiuni de amenințare, în sensul de a arăta acestuia intenția învinuitului de a face un rău.

Citește aici Rezoluția statului de…nedrept. Iată cum susține Parchetul că Victor Ciutacu nu a fost amenințat destul

Referitor la ceea ce i se întâmplase lui Victor Ciutacu, fostul ministru de Interne în guvernarea PDL, Traian Igaș, la acea vreme, senator, comenta: „Ce a semănat până acum, culege“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel