Ponta: Coabitarea funcționează. Eu mă ocup de pâine, Băsescu, de circ

ponta-basescu-dc
ponta-basescu-dc

Prim-ministrul Victor Ponta crede că măsura reducerii TVA la pâine este una bună, cel puțin pe hârtie, chiar dacă, uneori, calculele de pe hârtie nu se reflectă și în realitate. Referitor la coabitarea cu președintele Traian Băsescu, Ponta a apreciat, ironic, că aceasta funcționează bine: ”eu mă ocup de pâine, dl. președinte de circ”.

Premierul a precizat astăzi că reducerea TVA la pâine cu 9% este o măsură temporară, care se va aplica un singur an.

”Acum că am redus TVA-ul, pierdem bani. Sunt măsuri economice care, e adevărat, pe hârtie aduc pierderi pentru buget, aşa cum sunt măsuri economice care, pe hârtie au adus bani la buget şi în realitate nu. Nu ţine calculul matematic cu realitatea de zi cu zi şi vreau, în parteneriat cu dvs, să facem un grup interministerial ca să vedem ce se va întâmpla în practică, de la 1 septembrie. Nu ştiu dacă va scădea chiar aşa mult evaziunea, nu ştiu dacă vor creşte încasările, vreau să scadă evaziunea şi să crească încasările. Avem şanse să dovedim că a fost un proiect de succes. Este şi un proiect al dvs şi dacă va avea succes, va fi şi succesul dvs. Dacă va da greş, va fi greşeala noastră”, a declarat Ponta, miercuri, în cadrul unei întâlniri cu asociațiile patronale de panificație de morărit.

Cum împarte coabitarea atribuțiile între premier și președinte

”În final, mă gândeam (...) iată, coabitarea funcţionează foarte bine: eu mă ocup de pâine, domnul preşedinte de circ, deci toată ţara va fi mulţumită”, a spus șeful Guvernului, citat de Agerpres.

Guvernul a adoptat în ședința de marți ordonanța simplă de urgență care vizează implementarea unei cote reduse a TVA de 9% (față de 24%) pentru livrarea de pâine, grâu și făină. Premierul a explicat că măsura urmărește combaterea fraudei fiscale în domeniul comerțului cu pâine, cota redusă aplicându-se pe tot lanțul de producție și distribuție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel