Ponta: Christine Lagarde nu ia în seamă ce spune Băsescu

Declarațiile președintelui Traian Băsescu din timpul conversației cu șefa FMI, Christine Lagarde, referitoare la tendințele guvernului de a lua măsuri populiste, nu primesc atenție din partea premierului și nici din partea directorului Fondului, spune șeful Executivului, Victor Ponta. El a dezvăluit că avut, marți, o întâlnire cu șeful statului.

[caption id="attachment_342821" align="alignleft" width="310"] Foto: presidency.ro[/caption]

Întrebat de ce a simțit Traian Băsescu nevoia să vorbească despre decizii populiste, premierul a răspuns: ”Nu știu și nu dau foarte multă atenție. Nici dna Lagarde nu dă importanță”. În timpul discursului directorului FMI de la BNR, ”s-au spus niște lucruri foarte bune, pozitive despre România. A spus că România a făcut macrostabilitate fiscală dar nu a făcut partea de împărțire corectă a acestei ajustări”

Premierul a mai spus că a avut astăzi o discuție și cu președintele Traian Băsescu, pe două subiecte: acordul cu FMI și discuțiile dintre partea română, Comisia Europeană și Fondul, care vor începe mâine, și propunerea lui Ovidiu Silaghi la ministerul Transporturilor.

”L-am informat eu pe președinte despre faptul că propunerea colegilor liberali pentru Transporturi este Ovidiu Silaghi (...) Până la sfârșitul săptămânii îmi dă un răspuns (...) Am vrut să-l informez eu asupra propunerii și sigur că, vineri, luni, când o să știm, o să procedăm în consecință”, a declarat premierul.

Directorul FMI, Christine Lagarde, s-a întâlnit, luni, la Palatul Victoria, cu premierul Victor Ponta, pentru ca în ziua imediat următoare, economista să fie primită la Palatul Cotroceni de către președintele Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel