Ponta: Cei de la stat cu salarii de 35.000 de lei să treacă la privat

ponta
ponta

În chestiunea salariilor ”nejustificate” din companiile și societățile de stat, se va promova o soluție legislativă, astfel încât Guvernul să nu fie dat în judecată şi să piardă, a declarat, duminică, premierul Victor Ponta.

În opinia premierului Victor Ponta, salariile uriașe pentru anumite persoane angajate la companii de stat sau societăți de stat sunt nejustificate, însă dacă veniturile obținute pentru aceeași muncă în privat vor fi identice, atunci este ”în regulă”.

"Veniturile uriaşe - nu folosesc termenul «nesimţite» că-i aparţine domnului Boc - din punctul meu de vedere sunt absolut nejustificate, ale celor care lucrează în societăţi şi companii naţionale cu capital de stat, nu mă las şi acela trebuie să revină la o limită absolut rezonabilă. Dacă sunt atât de buni - şi domnul, ştiţi despre cine vorbesc - şi mulţi alţi domni care primesc sute de milioane lucrând la companii şi societăţi de stat, să se ducă la companii private. Şi, dacă acolo lumea îi plăteşte şi le apreciază meritele, atunci e în regulă. Dar, la stat, 350 de milioane pe lună, ca să fii consilier la o societate de stat care nici nu are concurenţă şi care sincer să fiu cred că se poate administra de o sută de ori mai bine, cu asta nu o să mă împac şi tot o să rezolv problema", a spus, duminică, Victor Ponta.

Pentru a rezolva o astfel de problemă, premierul Ponta a menționat că a purtat discuții și cu ministrul de Finanțe, Florin Georgescu, care "gândeşte" la fel ca el această temă. Astfel, se are în vedere o ”soluție legislativă, în aşa fel încât să nu ne dea în judecată şi să câştige după aia", a mai explicat premierul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel