Ponta: Cazul Blejnar, cel mai mare caz de corupţie instituţionalizată. Blejnar: Nu sunt anchetat de DNA. Îl dau pe Ponta în judecată

ponta
ponta

Victor Ponta, preşedintele PSD, susţine că şeful ANAF, Sorin Blejnar, este vârful unui sistem de corupţie instituţionalizat. La rândul său, șeful ANAF, Sorin Blejnar, neagă informaţiile apărute în presă conform cărora ar fi anchetat de DNA în dosarul şpăgilor din vămi.

"Cazul Blejnar cred că e cel mai mare caz de corupţie instituţionalizată descoperită în România în ultimii ani. Domnul Blejnar nu este un simplu funcţionar al statului care primeşte mită sau care se implică în acţiuni ilegale, domnia sa e şeful acestui sistem care de câţiva ani conduce tot ce înseamnă evaziune fiscală, neplata taxelor vamale", a spus Ponta.

Preşedintele PSD a mai declarat că îşi doreşte ca acest caz să fie finalizat.

"Nu ştiu ce va face guvernul Boc. Probabil că domnul Boc îl va proteja în continuare pe Blejnar, cum i-a protejat şi pe alţi miniştri acuzaţi de corupţie", a mai precizat Ponta.

La rândul său, șefun ANAF a declarat: "Nu sunt anchetat de DNA în acest dosar. Am ascultat aberaţiile domnului Ponta. este o poziţie izvorâtă din faptul că dumnealui simte că se strânge laţul pentru ilegalităţi pe care le-a făcut pe domneiul fiscal. Eu îmi rezerv dreptul de a-l da pe domnul Ponta în judecată. Nu sunt anchetat în niciun dosar. Dacă voi fi vreodată anchetat, mă voi prezenta în faţa organelor de urmărire penală şi voi declara tot ce am de spus pentru elucidarea cazului. Nu voi găsi de cuviinţă să mă ascund ca domnul Ponta în spatele unor declaraţii şi să nu mă prezint în faţa organelor de control ale statului, cum face dumnealui cu ANAF-ul", a spus Blejnar, la Realitatea TV.

Şeful ANAF spune că Ponta reacţionează pentru că instituţia pe care o conduce se apropie în ultima vreme de "anumite aspecte murdare" prin care liderul PSD îşi fabrică banii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel