Ponta, către marinari: Codul Penal, dincolo de traficul de blugi

ponta-rade-300x235
ponta-rade-300x235

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că vor fi adoptate mici ajustări la Codul de procedură penală, dar un lucru este cert, vor intra în vigoare la 1 februarie. Premierul a profitat de ocazie pentru a-l înțepa pe Traian Băsescu, spunând că ar trebui explicat astfel încât să înțeleagă și nespecialiștii precum marinarii, care nu înțeleg că acest Cod de procedură penală trece dincolo de traficul de blugi. 

Premierul a subliniat că este o prostie, după atâția ani în care Codul Penal și Codul de Procedură penală au fost discutate, adoptate, promulgate, "să vii și să spui că nu sunt bune și că protejează infractorii". Victor Ponta a explicat că vor exista inadvertențe, la fel ca în cazul oricărei legi complexe și că este evident că vor fi făcute mici ajustări. El a precizat că, vineri, vor fi puse pe site, în dezbatere publică, modificările făcute de ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, CSM și Curtea Supremă.

Premierul a subliniat că "în baza codurilor actuale care intră în vigoare mâine, s-a introdus acea prevedere de a se face interceptările după urmărirea penală, așa cum a dispus CCR într-o decizie din 2009, în măsura în care există o propunere de text pe care eu o consider de natură să rezolve interpretarea diferită ca să se poate începe urmărirea penală față de fapte și nu față de persoane și atunci toate lucrurile se rezolvă. O să vedeți propunerea astăzi afișată pe site și în condițiile în care nu vor exista obiecții ale specialiștilor, miercuri o adoptăm". 

Explicație pentru marinari...

Întrebat despre articolul 140, a spus "Știți care e problema, articolul 140 este articolul 305 care face referire… ideea e următoare, ca să nu intrăm în prea multe lucruri tehnice, mai ales pentru nespecialiști, pentru marinari, de exemplu,  nu înțeleg nimic, și trebuie să înțeleagă și ei că Codul Penal nu se referă doar la traficul de blugi, se referă la lucruri complicate. Repet, este o interpretare pe care unii specialiști spun că se pot face interpretări, alții spun că nu, și, repet, prin textul propus de CSM și pe care domnul ministru îl va pune pe site chiar astăzi nu va mai exista nicio diferență de interpretare".

Premierul a subliniat că cele două Coduri oricum intră oricum în vigoare la 1 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel