Ponta către Cazanciuc: Protejați procurorii de telefoane și strigăte

cazanciuc ponta
cazanciuc ponta

Premierul Victor Ponta l-a rugat, miercuri, pe ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, să continue să colaboreze cu Tiberiu Nițu și Codruța Kovesi și să-i  protejeze de "telefoane, strigăte, presiuni". Premierul a subliniat că este mai bine ca procurorul general și procurorul șef al DNA să facă ceea ce este prevăzut în Constituție. 

Premierul Victor Ponta a spus, potrivit Mediafax, că "Vreau să vă rog: eu, în continuare, cum am făcut-o până acum, am susţinut şi consider importante şi activitatea parchetelor şi a DNA, independenţa lor este cea mai importantă, dar independenţă de toate părţile. O să vă rog să continuaţi să colaboraţi în sens instituţional cu procurorul general, cu procurorul şef al DNA, atât în desemnarea celor care conduc structurile conform legii, dar să-i şi protejaţi de telefoane, presiuni, strigăte".

"Cei doi procurori - procurorul general şi procurorul şef al DNA - dacă nu-şi pierd toată ziua numai cu telefoanele pe care le primesc numai de la preşedintele ţării, ci se ocupă de ceea ce prevede Constituţia e lucrul cel mai bun. Vreau să vă rog, în baza atribuţiilor legale şi constituţionale pe care le aveţi, să asiguraţi independenţa şi buna funcţionare a acestor instituţii, cât mai departe de bătăliile politice. Am apreciat poziţia CSM şi a dvs. ieri la CSM", a subliniat  premierul Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel