Ponta, candidatură prezidențiale. Dacă aude că îl susținem...

Victor Ponta
Victor Ponta

Președintele Pro România, Victor Ponta, a anunțat că îşi va desemna propriul candidat la alegerile prezidenţiale din 2019, acesta urmând să fie desemnat la congresul formaţiunii din 20-21 octombrie.

Candidatul Pro România ar putea fi senatoarea PSD Ecaterina Andronescu "sau altcineva", a precizat Ponta care a anunţat că el nu va candida.

"O să avem primul congres al Pro România 20- 21 octombrie la Bucureşti. Atunci vom aproba statutul, programul agenda şi structurile de conducere. În cadrul congresului vom discuta despre faptul că vom propune un candidat la alegerile prezidenţiale, un candidat de centru stânga. Am aflat în acest week-end că pe centru stânga nu va avea niciun candidat. Vor fi doi candidaţi de dreapta: dl. Iohannis susţinut de PNL şi probabil dl. Tăriceanu, susţinut de PSD. Şi atunci într-o societate democratică normală cu un electorat de milioane care se revendică a fi de centru stânga vom propune noi un candidat la prezidenţiale şi s-ar putea să intre în turul 2. Dacă cei de pe dreapta, dl. Iohannis, dl. Tăriceanu se vor lupta pe dreapta, candidatul nostru s-ar putea să intre în turul doi", a afirmat Ponta, la o conferinţă de presă care a avut loc după şedinţa Biroului de coordonare al partidului.

Ecaterina Andronescu, candidat din partea Pro România

Întrebat pe cine are în vedere Pro România pentru prezidenţiale, liderul formaţiunii a arătat că "sunt câţiva oameni care pot să candideze din partea unei mişcări centru-stânga". "Noi de la Pro România o să vedem, poate să fie dna. Andronescu, poate să fie altcineva, un om într-adevăr de centru stânga. Dacă este lăsat locul liber imediat îl vom ocupa. Da, sau putem să-l susţinem pe dl Teodorovici pentru funcţia de preşedinte. Dacă aude că îl susţinem, va veni (în partid -n.r.)", a adăugat liderul Pro România.

Întrebat dacă Ecaterina Andronescu va veni în Pro România, Ponta a spus: "Nu şi cred că face foarte bine ce face în PSD, încearcă să trezească ce a mai rămas din energiile pozitive, vorbesc la nivelul 1".

El a spus că nu va candida la prezidenţiale pentru că nu crede că îşi va finaliza dosarul penal. "Dacă se va finaliza, o să mă gândesc foarte serios să candidez în 2024. M-am grăbit o dată, nu mă grăbesc a a doua oară. Nu m-am născut să fiu candidat la funcţia de preşedinte. În schimb mă voi implica în campanie pentru candidatul pro România. O să fie un candidat cu care o să mă mândresc", a adăugat Ponta.

Ce îi recomandă lui Tăriceanu dacă va candida la prezidențiale

Victor Ponta i-a recomandat lui Călin Popescu Tăriceanu ca, în cazul în care va candida la prezidenţiale, "să nu-l aibă pe Liviu Dragnea drept şef de campanie".

"Dintre candidaţii de dreapta, pentru dl Iohannis nu am niciun fel de simpatie, nici de inamiciţie, e problema domniei sale. La dl Tăriceanu îi fac o singură recomandare prietenească: să nu-l aibă pe dl Dragnea şef de campanie pentru că l-a avut şi Geoană, l-a avut şi Ponta şi Dragnea are un talent extraordinar să-şi vândă candidaţii pentru interesele lui. Dacă dl Tăriceanu va candida să aibă grijă să nu facă ca Geoană sau Ponta, în sensul să-l aibă pe Dragnea şef de campanie", a precizat liderul Pro România.

Vezi și: Sondaj alegeri prezidențiale în Diaspora. Rezultat surprinzător

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel