Ponta: Băsescu vrea să o facă pe Udrea preşedinte. Treaba lui

Victor Ponta a lansat, la rândul său, un atac la adresa președintelui Traian Băsescu, marți seara la RTV. Băsescu ar fi în stare să dea foc la țară pentru ca doamna Udrea să devină președinte, a declarat premierul. Totodată, Ponta a abordat și problema legăturii președintelui Traian Băsescu cu "prietenul" Viktor Orban, dar și faptul că Laszlo Tokes este creația președintelui ca un șantaj la adresa UDMR. Despre declarațiile președintelui la adresa Moldovei, Ponta spune  că acestea nu afac altceva decât să-l ajute pe Voronin.

"Astăzi am discutat o mulţime de lucruri cu Crin Antonescu şi am constatat că nimic nu ne uneşte mai tare decât apariţia duşmanului comun. A renăscut Băsescu-Udrea? Veţi vedea un USL mai unit ca niciodată. Dacă domnul Băsescu vrea să o facă pe doamna Udrea preşedinte, treaba lui. (...) Disciplina de partid este importantă pentru că nimic nu este mai periculos pentru noi decât să ne dezbinăm când domnul Băsescu, ca să o facă pe Udrea preşedinte, e în stare să dea foc la ţară. Se pare că merge după principiul «după mine potopul»", a spus premierul, la România TV.

 Victor Ponta a apreciat, totodată, că la Administraţia Prezidenţială s-a format "o gaşcă care luptă pentru doamna Udrea". "Azi Administraţia Prezidenţială a dat un comunicat în care îi dădea indicaţii domnului Antonescu ce să facă în vacanţă. Asemenea mitocănie, semnată cu Administraţia Prezidenţială... Nici măcar un partid de cea mai joasă speţă nu face aşa ceva. Circul ăsta de la Cotroceni ajunge într-o zonă mai joasă decât a manelelor. Nu mai avem un preşedinte sau o Administraţie Prezidenţială, ci o gaşcă care luptă pentru doamna Udrea", a precizat Ponta, adăugând că în discuţiile cu colegii săi din USL a propus montarea unei plăci pe care să se ţină AMR-ul până la încheierea mandatului lui Traian Băsescu. "Mi-e foarte uşor să-l ignor pe domnul Băsescu. Am trăit foarte bine 10 zile fără domnul Băsescu. Chiar am discutat cu colegii despre când o să punem o placă mare cu AMR. Faptul că în fiecare zi se mai duce o zi din regimul Băsescu - Udrea va fi un lucru foarte bun", a punctat Ponta.

Tokes și partidul lui extremist este creația lui Traian Băsescu

"Cine se plimba toată ziua cu Laszlo Tokes. Anul trecut la București, eram prim-ministru de căteva zile.  A fost președintele Barroso și cred că zece prim-miniștri, la acea întălnire a prietenilor coeziunii. La un moment dat, domnul Orban aplecat, n-am știu, nici eu, nici președintele Barroso unde pleacă. Când s-a întors, domnul Barroso l-a întrebat: Viktor unde a-i fost? Zice, am fost la prietenul meu Băsescu să beau o cafea cu el. Și acuma domnul Băsescu ne prostește că se ceartă cu domnul Orban. Domnul Tokes și partidul lui extremist sunt creațiile lui Traian Băsescu de șantaj împotriva UDMR-ului", a mai afirmat Ponta.

Revenind după câteva minute la acest subiect, Victor Ponta a mai spus un lucru de care puțini români mai știu sau poate au uitat: "Laszlo Tokes a ajuns vicepreședintele Parlamentului European la propunerea și cu voturile lui Monica Macovei, Cristian Preda, Elena Băsescu și toți ceilalți. Pentru aste eu cred că ar trebui să-și ceară scuze românilor că l-au votat pe Laszlo Tokes vicepreședintele Parlamentului European".

Despre leadership-ul pe care Traian Băsescu dorește să-l facă, Ponta a spus că ar fi mai bine ca Băsescu să meargă la Budapesta să facă leadership.

Băsescu este la nivelul josnic al unui extremist maghiar, spune Ponta

"E o prostie. Noi spunem, și am avut de fiecare dată poziție față de Laszlo Totes, prietenul și protejatul, creația politică a lui Traian Băsescu. De fiecare dată când, ați văzut că Guvernul maghiar nu vorbește prin primul ministru. Apare un secretar de stat, noi scoatem un secretar de stat de la Externe, zice ceva un ministru, iese Titus Corlățean. Domnul președinte Băsescu este la nivelul jos și josnic al unui extremist maghiar, Vona  Gabor, care vă asigur că își freacă mâinile de fericire. Pentru el scandalul este aur pentru alegerile de la anaul. La fel mi se pare iresponsabil și o mare prostie ce face domnul Băsescu cu Moldova. Păi noi ne chinuim împreună cu noul premier, cu noul președinte, dăm drumul la gazoduct, pe 27 august dăm drumul la gazoductul ăla promis de domnul președinte, ajutăm Moldova, iar domnul Băsescu pe cine ajută, pe domnul Voronin. Cu cât face declarații mai aberante, cu atât mai mult îl ajută pe Voronin.

Eu cred că domnul Băsescu, din dorința domniei sale, Udrea președinte, realmente face niște gafe. La presiunea domnei Udrea, domnul președinte face o mulțime de gafe și se comportă nu ca un președinte de țară. Nu ai dreptul să faci asemenea declarații ca președinte".

Referitor la declarația lui Băsescu de a obține cetățenia republicii Moldova, premierul a mai declarat că: "Eu țin la Moldova și nu le doresc un asemenea rău. După cât rău a făcut României să mai nenorocească și pe ei, nu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel