Ponta: Băsescu, vinovat ca și miniștrii săi incompetenți, dacă vom pierde fonduri UE

Victor-Ponta
Victor-Ponta

Premierul Victor Ponta apreciază îngrijorarea preşedintelui suspendat Traian Băsescu în legătură cu situația fondurilor europene rezervate României, cu amendamentul că, potrivit auditurilor Comisiei Europene, problemele existente datează din perioada 2009-2011, când chiar el i-a ţinut în braţe pe miniştrii incompetenţi și corupți.

"Avem probleme grave din 2009-2011, când miniştrii domniei sale au lăsat toate aceste fonduri de izbelişte. Are dreptate, dar între 2009-2011 i-a ţinut în braţe pe toţi miniştrii ăştia incompetenţi şi corupţi şi acum vine şi constată că avem probleme. Normal că avem probleme, pentru că el i-a ţinut în braţe. Auditurile Comisiei Europene se fac pe anii trecuţi şi sunt proaste, iar Băsescu, cel care i-a ţinut în braţe pe Lăzăroiu, pe Sulfina Barbu, pe Botiş, este la fel de vinovat ca şi ei dacă vom pierde vreun euro”, a declarat, marți, premierul, citează Mediafax..

În opinia lui Victor Ponta, ”dacă a spus lucrul ăsta ca o autocritică, ar fi bine, dar din câte îl cunosc, nu cred că este în stare".

Traian Băsescu a afirmat, marți, la Money Channel, că Guvernul Ponta nu a făcut pașii necesari pentru absorbția banilor europeni, fiind concentrat pe o bătălie politică, iar banii europeni nu îi vom avea în august, deoarece, "neoficial", plăţile sunt suspendate din cauza problemelor legale de verificarea proiectelor şi procedurilor.

România nu mai trimite către Comisia Europeană cereri de rambursare pentru patru programe operaţionale începând cu 1 iulie şi până la o dată care urmează să fie decisă, interval în care Executivul comunitar va analiza dacă autorităţile române au respectat condiţiile asumate la finele anului trecut.

Cele patru programe operaţionale pentru care nu mai sunt trimise cereri de rambursare sunt legate de sectorul regional, de mediu, de transport şi de competitivitate.

În decembrie 2011, Comisia Europeană (CE) a permis reluarea plăţilor către România pentru aceste patru programe, dar cu condiţia ca autorităţile de la Bucureşti să îndeplinească până la sfârşitul lunii iunie 2012 o serie de cerinţe legate de organizarea internă a autorităţilor de management şi de achiziţiile publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel