Ponta: Băsescu nu a vrut-o pe Kovesi la DNA. Insista doar la TV

Premierul Victor Ponta susține că, atunci când a căutat un consens cu Traian Băsescu referitor la numirea procurorilor-șefi, președintele nu a dorit numirea Laurei Kovesi la șefia DNA. 

”Nu, Traian Băsescu nu a vrut-o pe Kovesi acolo inițial. După aceea, sigur că a fost de acord (…) El îl dorea pe dl. Morar neapărat la Parchetul General și nu a insistat pentru altă persoană. Asta a fost intenția dânsului și am spus că nu îl voi propune niciodată. Cu dna Kovesi a insistat la televizor. Cu mine, nu”, a declarat Victor Ponta, într-un interviu publicat vineri în ediția tipărită a cotidianului Evenimentul Zilei.

Ponta: Kovesi, o soluție de succes

Întrebat de ce afirmă că Traian Băsescu nu o dorea pe Kovesi, Ponta a spus că nu mai știe, pentru că are "memorie selectivă".

"Eu am considerat că este o persoană care se bucură de credibilitate, nu în fața mea, a partidului și a guvernului, ci a instituțiilor internaționale care monitorizează starea Justiției în România și de aceea am propus-o. Mă bucur, căci se pare că a fost o soluție de succes", a mai spus Ponta.

Antonescu a încălcat "deal-ul"

Fostul co-președinte al USL îl acuză din nou pe Crin Antonescu că l-a atacat în mod nedrept pe anumite subiecte referitor la care existaseră o anumită înțelegere.

”În decembrie, hai să mergem la Traian Băsescu și să închidem problema guvernului, pentru că varianta cealaltă era ca Traian Băsescu să nu numească premier de la USL, noi îl suspendam în ianuarie, referendum în februarie și, în 2013, era criză politică. Crin a fost de acord, am semnat, după aceea eu mi-am asumat. Și la fel am făcut și cu Tiberiu Nițu și Kovesi: eu îi voi propune, lasă că mă critică pe mine cine mă are de criticat. La fel a fost cu Roșia Montană. Am discutat împreună înainte de a trimite proiectul de lege în Parlament. Acolo a exagerat cu critica la adresa mea. La fel a fost cu Legea amnistiei. Lucrurile acestea, dintr-un scenariu convenit. S-au dus dincolo și nu mi s-a mai părut corect”, a mai explicat Ponta. 

 

Victor Ponta: Am avut un 'deal' cu Crin Antonescu. A fost incorect

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel