Ponta: Băsescu e incapabil de dialog. Eu nu sunt sclav

ponta basescu
ponta basescu

Premierul Victor Ponta susţine că decizia luată astăzi de CCR este nedreaptă şi consideră că judecătorii nu au ţinut cont de cifrele trimise de la Guvern. Ponta a explicat că tergiversarea verdictului a avut drept scop atragerea judecătoarei Aspazia Cojocaru în tabăra lui Băsescu, nu calcularea listelor electorale permanente. 

"Trăgând învăţămintele după această experineţă în care s-a dovedit că în România nu funcţionează regulile democratice. Voinţa poporului poate fi înfrântă de un singur om. Voi propune o amplă reformă constituţională care să asigure că pe viitor că Românai nu mai poate fi o ţară la bunul plac al unei singure persoane care îşi construieşte un regim represiv uc care poate lupta împotriva voinţei poporului. Trebuie să avem cu adevărat un sistem de control între puterile statului. Sunt foarte hotărât să ne facem datoria faţă de oameni şi pentru a-i apăra pe români de ceea ce de astăzi s-a transformat într-un regim ilegitim, nedemocratic şi antipopular. Pentru România cea mai bună aoluţie ar fi fost ca în noiembrie românii să decidă democratic cine să fie preşedinte, cine să formeze Guvernul", a declarat Victor Ponta.

"Ne-am făcut datoria ca Guvern, asigurând stabilitatea şi buna funcţionare a administraţiei. Am comunicat cu bună credinţă datele cerute de CCR. Azi am realizat că de fapt nu s-a dorit niciun moment să se afle câţi români au drept de vot. Dar preocuparea a fost de a convinge a doamnă judecătoare de a trece în tabăra domnului Băsescu", a explicat premierul.

"Dacă aş avea proba relei credinţe a lui Băsescu şi a celor 6 judecători nu aş mai accepta cvorumul de 50%. Am crezut că trebuie să fim de bună credinţă, dar când eşti de bună credinţă cu un hoţ, rămâi fără portofel", a precizat Ponta.    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel