Ponta, Băsescu, Dragnea și Antonescu, reclamați de Consiliul Secuiesc

Consiliul Naţional Secuiesc i-a reclamat pe preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu. Cei patru lideri politici au fot reclamați la Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Ei sunt acuzați de discriminare pe criterii etnice, pentru că s-au opus unei regiuni cu populație preponderent maghiară. 

Președintele CNS, Izsak Balazs, a trimis o petiție către CNCD, "în numele poporului secuiesc". El cere să fie luate  măsurile "legale care se impun".

"Se urmăreşte în mod expres ca în toate regiunile populaţia maghiară să fie minoritară. Dacă aceste planuri s-ar pune în practică, atunci pe de o parte România şi-ar încălca o serie de angajamente internaţionale, iar pe de altă parte ar comite în mod clar o discriminare la adresa cetăţenilor români de naţionalitate maghiară", susține Izsak Balazs, potrivit Mediafax.

El a adăugat că "Scopul lor este în mod evident de a crea impresia că reorganizarea se va face după criterii neutre din punct de vedere etnic, dar este clar pentru toată lumea că reorganizarea teritorială preconizată și dorită de dânşii ar discrimina cetățenii români de etnie maghiară".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel