Urmărește emisiunea live


Ponta: Băsescu a avut terenul de mult, acum a vrut să îl albească

Premierul Victor Ponta, invitat duminică seară într-o ediție specială la România TV, în contextul discuției privind constituirea comisiei de anchetă parlamentară privind achiziționarea unui teren agricol în județul Călărași de către fiica președintelui Traian Băsescu, Ioana Băsescu, a arătat că el crede că șeful statului a avut terenul de la Nana mai de mult, iar acum a vrut să "îl albească".

"Cred că totul a pornit, de fapt, de la președinte, care s-a trezit vorbind că de fapt creditul e pentru el, nu pentru fiica domniei sale, că el vrea să cumpere terenuri. Când spune acest lucru un funcționar public, care are un salariu nu foarte mare, atrage atenția. Faptul că s-a acordat un credit de către singura bancă de stat, cu încălcarea normelor afișate pe site-ul instituției, referitor că niște terenuri care înainte de a fi retrocedate au făcut parte din Stațiunea de la Fundulea, una din stațiunile în care regimul comunist a investit foarte mult. În ceea ce privește retrocedarea de aproape cinci ani de zile, este un dosar penal pe numele d-lui Fuia, eu nu pot decât să mă bucur că DNA rezolvă niște dosare în două săptămâni. Cu cât mai repede cu atât mai bine. Eu vorbesc de niște lucuri publice, inclusiv public este faptul că președintele, cel care a beneficiat de un credit,  l-a sunat pe ministurul de Finanțe ca să nu-l schimbe pe președintele băncii, o chestiune extrem de neuzuală, pentru că nu intră în atribuțiile președintelui României ce se întâmplă cu o bancă aflată în acționariat prin Ministerul de Finanțe", a explicat premierul Victor Ponta.

Totodată, prim-ministrul a precizat că "Vorbim despre primul om din stat, care a tăiat salariile și pensiile și a mărit TVA, care ia dintr-o dată un milion de euro de la o bancă de stat. Parlamentul în baza prevederilor constituționale este singura care poate să facă o comisie de anchetă, în final să facă un raport".

Întrebat de către Cătălin Striblea ce crede că a vrut să facă președintele Traian Băsescu legat de acest teren, pentru că asta e clar că îl costă politic, premierul Victor Ponta a afirmat: "Eu cred că avea acest teren de mult și acum a vrut să îl albească. Asta este părerea mea. Spre finalul mandatului s-a gândit să treacă cumva pe numele familiei niște proprietăți pe care probabil că lucra mai de mult la ele", a mai spus premierul Ponta.

În plus, prim-ministrul a mai susținut că el crede că "președintele țării, prin funcția pe care o ocupă, dacă nu are absolut nimic de ascuns, ar trebui să salute formarea comisiei. Totuși această vehemență a oamenilor din jurul său împotriva comisiei, sigur că nu face decât să accentueze suspiciunea că e ceva de ascuns acolo", a mai afirmat Ponta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel