Ponta: „Băsescu a avut de-a face cu Securitatea”

ponta basescu
ponta basescu

Premierul Victor Ponta a declarat marți, la Slatina, cu ocazia unei conferințe de presă că, prea tânăr fiind a fost practic imposibil ca el să lucreze pentru fosta poliție politică, dar că avem „în fruntea țării un om care a avut de-a face cu fostele structuri ale Securității”.

 „Având în fruntea ţării un om care a avut de-a face cu fostele structuri ale Securităţii, deci vă daţi seama că a fost mai dificil să fie combătuţi (fostele cadre ale Securităţii n.r). În ceea ce mă priveşte şi în ceea ce îl priveşte şi pe domnul Antonescu şi pe cei care sunt în Guvern nu vă faceţi nicio grijă - nu am apucat să avem de-a face cu Securitatea, nu am dat note, nu am fost la Anvers, dar nu am niciun merit în asta, pur şi simplu eram prea tânăr. Nu ştiu ce s-ar fi întâmplat dacă eram comandant de navă”, a spus premierul Ponta, citat de Agerpres.

El a răspuns în acest mod unei întrebări adresate de un ziarist care dorea să afle ce poate face primul ministru pentru deconspirarea foştilor securişti şi a foştilor colaboratori ai Securităţii.

„În primul rând că prin voia sorţii, eram prea tânăr pe vremea fostei Securităţi. Sigur că de 22 de ani pot să văd oameni care au lucrat în Securitate, începând cu preşedintele Băsescu, care ocupă funcţii importante şi au încă influenţă. Nu pot să vă spun decât că orice element de transparenţă sunt gata să-l sprijin”, a replicat Victor Ponta. Premierul a avut marţi o întâlnire cu primarii din Olt şi cu autorităţile publice locale dar şi cu candidaţii USL din acest judeţ la alegerile parlamentare.

Miercuri Victor Ponta se va afla în vizită la fabrica Pirelli.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel