Ponta atacă subtil un important lider PNL

Primul-ministru Victor Ponta i-a solicitat miercuri ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, să elaboreze lista de medicamente compensate ţinând cont de interesul pacienţilor, nu al firmelor de medicamente. Premierul a subliniat că fostul ministru, Eugen Nicolăescu, nu a scris lista, context în care i-a recomandat lui Bănicioiu să facă "ce zice popa, nu ce face popa".

"Domnul ministru Bănicioiu, să faceţi ce zice popa, nu ce face popa - în cazul de faţă, predecesorul dumneavoastră în Guvern, care de un an de zile ne-a tot zis că face lista de medicamente compensate şi a plecat din funcţie şi tot nu ne-a lăsat nicio listă. Vă rog să o faceţi cât mai repede, vă rog să aveţi grijă ca această listă să fie pentru bolnavi, nu pentru firmele de medicamente şi să aveţi grijă ca atunci când o faceţi să încercaţi să sprijiniţi cât mai mult pe cei care au nevoie. Firmele de medicamente sunt în regulă, sunt firme importante, le sprijinim, dar lista de medicamente o facem pentru bolnavi, şi nu pentru firme. Nu cred că e foarte uşor, că o făcea domnul Nicolăescu într-un an şi ceva de mandat", a declarat Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern, citat de Mediafax.

Nicolăescu amenință cu moțiunea simplă

Fostul ministrul al Sănătăţii, deputatul PNL Eugen Nicolăescu, a anunţat marţi, în plenul Camerei, depunerea de către liberali a moţiunii simple "Guvernul Ponta 3 ameninţă viaţa pacienţilor, amână lista de medicamente compensate".

Primul-ministru a spus, tot marţi, în legătură cu moţiunea simplă a PNL privind neactualizarea listei medicamentelor compensate, că fostul ministru al Sănătăţii nu a reuşit să rezolve situaţia din 2008, iar actualul ministru, Nicolae Bănicioiu, o va face într-o lună, două.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel