Ponta: "Ar fi drept să îi scurtăm mandatul lui Băsescu, să nu aibă pensie"

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că se gândeşte că poate ar fi drept ca preşedintele Traian Băsescu, la cât a încălcat Constituţia, să nu aibă mandat întreg, astfel încât să nu primească pensie, menţionând însă că dacă va putea evita o criză politică, o va face.

Întrebat ce ar trebui să facă Traian Băsescu pentru a fi suspendat iarăşi din funcţia de preşedinte, Ponta a răspuns: "Să încalce grav Constituţia". El a adăugat că actualul şef al statului încalcă în mod constant Constituţia "câte puţin".

CITEȘTE ȘI: Băsescu, caz unic în cei zece ani de mandat. "Mi-a fost milă de ei"

Premierul a spus că se gândeşte că ar fi drept ca, la câte pensii a tăiat şi la cât de mult a încălcat Constituţia, preşedintele Băsescu să nu primească pensie de pe urma funcţiei, scurtându-i-se mandatul. Ponta a precizat că, din câte ştie, pentru a primi pensie un preşedinte trebuie să fi avut mandat întreg, fără a fi demis.

Întrebat dacă va fi suspendat Traian Băsescu, Ponta a subliniat că el doar se gândeşte că ar fi drept ca preşedintele actual să nu primească pensie, prin scurtarea mandatului. "Nu ştiu dacă se va întâmpla", a spus Ponta la România TV.

El a mai adăugat că dacă va putea evita o criză politică în România, o va face. "Dar asta nu înseamnă că Traian Băsescu poate să facă ce vrea", a precizat premierul.

Răspunzând unei întrebări, Ponta a dat ca exemple de încălcări ale Constituţiei din partea lui Train Băsescu recentele declaraţii ale acestuia la adresa Justiţiei în contextul procesului în care este implicat Mircea Băsescu şi la adresa serviciilor de informaţii în contextul fotografiilor cu Elena Udrea la Paris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel