Ponta anunță valoarea noilor investiții Petrom pentru sonde

După vizita de lucru pe platforma Petromar, premierul Victor Ponta a anunţat, vineri, că Petrom va investi în perioada imediat următoare peste 300 de milioane de euro pentru noi sonde. 

Am fost pe platformele din Marea Neagră. (...) Primul sentiment pe care-l am este de foarte mare mândrie pentru că am văzut realizările tehnologice cu totul şi cu totul excepţionale, o platformă în mijlocul mării nu este chiar cel mai simplu lucru din lume, realizări care au aparţinut românilor. (...) E vorba de zeci de ani de experienţă (...) e vorba de condiţii extrem de dificile, de invenţii care aparţin celor de la Petrom şi faptul că în acest moment o parte importantă a producţiei de ţiţei şi de gaze vine din această zonă (...) pentru posibilitatea de dezvoltare a României (...) e un lucru foarte bun. În perioada imediat următoare Petrom va investi peste 300 de milioane de euro pentru noi sonde. (...) Ideea de a avea independenţă energetică şi de a avea în anii care urmează chiar capacitatea de a deveni acel mare producător regional pentru România nu este un vis, nu este o simplă propagandă, este o realitate şi din partea guvernului (...) va exista tot sprijinul pentru investiţii (...) în aşa fel încât într-o perioadă de timp (...) producţia de gaze şi de ţiţei din Marea Neagră va putea acoperi integral necesităţile industriei şi populaţiei româneşti şi va face din România într-adevăr un jucător important pe această piaţă, a declarat premierul Ponta, citează Agerpres.

Grupul Petrom, cel mai mare grup petrolier din sud-estul Europei, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Gaze şi Energie, Rafinare şi Marketing, şi-a consolidat poziţia în urma unui amplu proces de modernizare şi eficientizare, pentru a cărui implementare au fost realizate investiţii de peste 8,8 miliarde euro în ultimii opt ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel