Ponta anunţă prima măsură pe care o va lua USL dacă ajunge la guvernare

ponta1 bruxelles
ponta1 bruxelles

Într-o discuţie cu bordul FMI, Victor Ponta le-a spus că în acest moment este greu să se aprobe măriri de salarii, dar USL ar dori o altă măsură. Liderul PSD susţine că în acest moment dacă s-ar reduce CAS-ul cu 5% ar favoriza piaţa şi ar conduce la crearea unor noi locuri de muncă.

"Cei de la FMI au spus că nu există în acest moment resurse bugetare pentru creşterea salariilor şi pensiilor, că s-ar putea din luna iunie, dar asta rămâne de văzut. Noi am calculat ce înseamnă o creştere cu 5% a salariilor: ar însemna 0,8% PIB, adică un miliard şi ceva de euro.

M-a întrebat dl Franks dacă asta ar fi prima măsură pe care am lua-o. Ne-am gândit: aceeasi implicaţie ar avea-o scăderea CAS cu 5%. Primul lucru am scădea CAS. E o măsură care are ca scop să creeze noi locuri de muncă", a anunţat Ponta

"Cred că sunt salarii şi pensii ce ar trebui crescute imediat ce se va putea, cu 10 %-15 %, şi sunt altele care n-ar trebui să crească deloc. Un criteriu care se aplică peste tot e asigurarea unui nivel minim de trai. Nu că cel cu 50 milioane nu ar mai merita o creştere de 5%, dar nu îi sunt absolut necesari, spre deosebire de cei cu 5 milioane", a completat liderul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel