Ponta anunță că PSD va vota sancționarea traseismului politic

Premierul Victor Ponta a anunțat, luni, că membrii PSD din Comisia de revizuire a Constituției vor vota pentru amendamentul anti-traseism, propus de PNL, întrucât în cadrul USL există o înțelegere asupra acestei chestiuni.

"Asta categoric vor vota şi cei de la PSD. Problema este că dacă avem vot pe liste nu mai poţi să ai procedura aceea în care în colegiu se face referendum. Atunci se pierde mandatul pentru schimbarea partidului. Probabil că nu o să acoperim ceea ce s-a întâmplat de altfel şi în aceşti ani cu primarii care nu şi-au dat demisia din partid, dar de fapt erau în opoziţie faţă de propriul partid. Probabil că rămâne acea singură portiţă, dar oricum e un pas important pentru sancţionarea traseismului şi cred că vom vota. E un punct asupra căruia ne-am înţeles", a declarat premierul Victor Ponta, înaintea ședinței USL, potrivit Mediafax.

Potrivit liderului PSD, această situaţie se va perpetua pentru că nu există o decizie în Parlament asupra modului în care se vor alege viitorii parlamentari.

"Încă nu avem o decizie în Parlament asupra modului în care se vor alege viitorii parlamentari, ca să nu mai vorbesc că nu poţi să pui în Constituţie că sunt aleși uninominal sau sunt proporţional, legea electorală nu se pune nicăieri în Constituţie", a spus premierul.

Comisia de revizuire a Constituţiei nu a admis niciunul dintre amendamentele formulate pentru combaterea traseismului politic în cazul parlamentarilor, reprezentanţii PSD optând să se abţină sau să nu-şi susţină amendamentele pe această temă.

Joi, senatorul PNL Tudor Chiuariu a declarat că va solicita reluarea votului asupra amendamentului susţinut de PNL pentru combaterea traseismului parlamentar, menţionând că respingerea acestuia a fost un "accident de vot".

"Cred că a fost o confuzie, fiind şi spre sfârşitul şedinţei, după 6-7 ore de discuţie, şi unii dintre membrii comisiei au crezut că ne referim la amendamentul Forumului Constituţional cu procedura de referendum de revocare", a declarat, săptămâna trecută, Tudor Chiuariu, la Digi 24.

Amendamentul PNL a întrunit 9 voturi "pentru", 2 "împotrivă" şi 5 abţineri, în cazul celor din urmă numărându-se parlamentarii PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel