Ponta anunță remaniere. Când cere vot pentru Guvernul Ponta IV

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la capătul unei ședințe a Biroului Permanent Național al PSD, că luni va cere Parlamentului votul pentru noua structură a guvernului. În prealabil, social democrații se vor reuni duminică în Comitetul Executiv Național al PSD și într-o ședință a grupurilor parlamentare. Totodată, Ponta a anunțat când se vor termina negocierile cu Fondul Monetar Internațional și că propune ca bugetul pe 2015 să fie votat în ziua depunerii jurământului de către președintele ales Klaus Iohannis.

”Am discutat cu colegii din PSD şi i-am informat despre discuţiile cu partenerii de guvernare, UNPR, PC şi PLR, privind restructurarea guvernului, discuţiile  vor fi finalizate zilele următoare, iar luni, pe 15, voi propune Parlamentului noua structură a Guvernului”, a spus Ponta.

Prim-ministrul a arătat că cel târziu marți se vor finaliza negocierile cu FMI, care s-au dovedit unele încordate din cauza neînțelegerilor privind limitele deficitului.

"În paralele, ca și act de guvernare este finalizarea proiectului de buget, mâine cel târziu finalizăm negocierile cu partenerii internaționali, Comisia Europeană, FMI și Banca Mondială, pe liniile principale pe care le-am anunțat: un buget pe 2015 care să prevadă foarte clar că nu se adaugă niciun fel de taxă și impozit, se păstrează la nivelul actual și că se acoperă toate măsurile de creștere economică și protecție socială deja adoptată", a declarat Ponta.

Victor Ponta, întrebat despre partidul lui Sebastian Ghiță: "Mi-e teamă de ..."

Șeful PSD a propus ca votul din Parlament pentru bugetul pe 2015 să aibă loc la 21 decembrie, când legislatorii se adună în ședință comună pentru depunerea jurământului de către Klaus Iohannis.

”Aceste discuţii le avem azi şi mâine, iar bugetul va fi transmis cel mai probabil vineri dimineaţă, după ce finalizăm şi includem toate amănuntele tehnice, către Parlament. Dacă vineri dimineaţă pleacă către Parlament, în urma unei şedinţe speciale pe care o vom avea probabnil vineri la ora 9.00, Parlamentul are timpul necesar pentru a-şi îndeplini propriile proceduri de depunere a amendamentelor, dezbaterea în comisii şi adoptarea în plen”, a afirmat Ponta.

”Calendarul pe care i îl propune rămâne să fie aprobat de conducerea Parlamentului. Propunem un vot final pe buget în ziua de 21 decembrie, zi în care oricum Parlamentul se reuneşte în şedinţă comună pentru depunerea jurământului de către preşedintele Klaus Iohannis”, a mai precizat Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel