Ponta: Partidul lui Tăriceanu ar putea intra în Guvern

Premierul Victor Ponta a declarat că formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu, Partidul Liberal Reformator (PLR), ar putea intra la guvernare.

UPDATE: Premierul Ponta a declarat, luni seară, într-un interviu pentru România Tv, că PLR ar putea intra la guvernare în luna decembrie, după desfășurarea alegerilor prezidențiale.

"În decembrie ar fi foarte bine să fie reprezentanți PLR în Guvern. E târziu acum, mai avem luna septembrie, după care, în octombrie, deja toată lumea e în campanie", a declarat Ponta.

Prim-ministrul a arătat că membri PLR ar putea primi funcții de miniștri sau secretari de stat. El a precizat că nu a discutat despre subiectul cooptării PLR la guvernare, dar că nu exclude această posibilitate.

"Nu am discutat acest subiect, însă nu exclud această posibilitate", a spus Ponta, conform Mediafax.

Referindu-se la protocolul de colaborare la nivel parlamentar pe care PLR și PC vor să-l semneze, Ponta spus că refacerea unei "forme a USL" ar fi corectă față de electoratul care a votat această alianță în decembrie 2012.

Cristian Diaconescu, despre suspendarea lui Traian Băsescu. Scenariu sumbru pentru Călin Popescu Tăriceanu

"Noi, de când am format USL, am avut ca partener Alianţa de Centru Dreapta - conservatori şi liberali. Azi, conservatorii sunt cu Daniel Constantin, iar liberalii cu domnul Tăriceanu. Ceilalţi sunt nişte pedelişti care se numesc PNL. Din punctul meu de vedere, nu facem decât să ne ţinem de cuvânt faţă de cei care ne-au votat în 2012. Pe de altă parte, refacerea unei forme a USL pentru că nu mai poate fi forma iniţială, cred că ar fi extrem de corectă faţă de oamenii care ne-au dat o majoritate absolută în 2012 şi la alegerile locale şi la cele parlamentare", a spus Ponta.

Despre intrarea PLR la guvernare s-a vorbit mai abitir când relațiile dintre UDMR și PSD s-au deteriorat, iar Kelemen Hunor a demisionat din funcția de vicepremier și ministru al Culturii. Formațiunea lui Tăriceanu include foști miniștri liberali, precum Radu Stroe și Daniel Chițoiu, ambii acuzați de "colaboraționism" când activau în guvernul Ponta II.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel