Ponta: anul şcolar va începe pe 17 septembrie. Vezi de ce

Premierul Victor Ponta a precizat că începerea anului şcolar va fi întârziată cu o săptămână. Anul şcolar va începe la data de 17 septembrie şi nu la data de 10 septembrie cum se ştia iniţial.  Această decizie a fost luată pentru a se  pune la punct ultimele pregătiri pentru clasa pregătitoare

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a propus ieri 15 septembrie pentru începerea anului şcolar. "O să mă duc cu propunerea aceasta în Guvern mâine, pentru că este o dată care a existat în tradiţia şcolii româneşti, iar părinţii au înrădăcinată această dată", a spus Ecaterina Adronescu.

Pe internet a circulat o petiţie online prin care elevii şi părinţii au cerut începerea anului şcolar pe data de 17 septembrie şi pe 10, cum se ştia iniţial. Victor Ponta a dat curs acestei petiţii, iar cei mici vor avea o săptămână în plus de vacanţă.

Ministrul Educaţiei a mai arătat că schimbarea datei la care va începe noul an şcolar va permite finalizarea pregătirilor pentru clasa zero. "Este, dacă vreţi, şi un răgaz de câteva zile să finalizăm pregătirea acestei clase (clasa zero – n.r.), pregătire care a început îngrozitor de târziu. Deşi legea a fost promulgată în februarie 2011, abia în martie 2012 a fost aprobat curriculum pentru această clasă. Mobilier, rechizite, tot ce înseamnă funcţionarea bună a acestei clase, practic a început acum o lună şi jumătate, două luni", a spus ministrul Educaţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel