Ponta: Antonescu voia să dea TVR lui Gușă și Bogdan, avea un angajament

Premierul Victor Ponta spune că șeful PNL, Crin Antonescu, a luat foarte personal faptul că Rareș Bogdan nu a primit avizul Parlamentului pentru funcția de președinte-director interimar al TVR, deoarece avea un angajament față de jurnalist și față de acționarul Cozmin Gușă de tipul ”nu mai aveți Realitatea, aveți TVR”.

”Aseară, eu eram ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru al Culturii, dl Gigel Știrbu, după care am aflat cu toții că nu s-a votat... (...) Avea (Crin Antonescu - n.r) un anumit angajament faţă de Rareş Bogdan şi Guşă, «Domne, o să fiţi la TVR, o să aveţi TVR dacă nu mai aveţi şi Realitatea» şi a luat-o foarte personal. Domnul Antonescu a luat-o foarte personal. Erau doi oameni cu care vorbise mult în ultima perioadă, într-un fel şi-a luat angajamentul «Domne, îl punem pe Rareş Bogdan la TVR». Şi, din motive care sunt mai puţin importante la nivel public, lucrul ăsta nu s-a întâmpat ieri (marţi - n.r.). Deci tensiunea a apărut aseară legat de faptul că nu a fost numit Rareş Bogdan”, a declarat Ponta, miercuri seara, la emisiunea Andreei Crețulescu de la România Tv, ”România la raport”.

Premierul crede că actuala criză din USL s-a amplificat din cauza subiectului TVR, îndeosebi după votul din plenul Parlamentului.

”Prin ordonanța de urgență nu doar că nu am luat dreptul Parlamentului de a numi, am spus dacă parlamentul se întrunește, are cvorum, se votează, e în regulă, dacă nu, atunci birourile reunite, 13 oameni de la la Senat, 13 de la Cameră, pot să desemneze ei, temporar, pe 60 de zile, o conducere. Deci vineri vom avea o conducere și TVR va continua să funcționeze”, a mai spus Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel