Ponta: ANI trebuia să se sesizeze înainte sau după campania electorală

Premierul Victor Ponta  a declarat vineri seara la Realitatea Tv că ANI ar fi trebuit să se sesizeze cu privire la cei patru demnitari, înainte sau după campania electorală, în condițiile în care cei cercetați candidează la alegerile parlamentare.

Premierul spune că acuzarea celor patru demnitari nu este un atac politic, dar subliniază că aceasta s-a petrecut fin în prima zi de campanie. ”S-a deschis ziua cu aceste constatãri ale celor de la ANI. Eu nu am, cel puţin formal, niciun motiv sã spun cã este un atac politic, dar cred cã tocmai în ideea de neimplicare politicã, ar fi fost ideal ca asemenea constatãri sã se anunţe ori înainte de campania electoralã, ori dupã,” spune premierul. În viziunea lui,  egislația este una neclară, care necesită îmbunătățiri în viitorul apropiat. ”Avem o legislaţie în acest domeniu care este atât de neclarã încât, dacã cineva vrea neapãrat, îi gãseşte oricãrui funcţionar, politician, ceva de reproşat, pentru cã, pânã la urmã, eu am completat de multe ori asemenea declaraţii (...) Avem o problemã de legislaţie şi sunt convins cã, dupã campania electoralã, cei de la ANI, cu girul CE, dar şi cu nişte jurişti foarte buni, ar trebui sã se uite foarte serios şi sã spunã foarte clar ce ai voie sã faci, ce nu ai voie sã faci,” explică șeful Executivului.

Victor Ponta a precizat că justiția ar trebui să dea un verdict în cel mai scurt timp în cazul celor patru cercetați. Totodată, el a arătat că în unele cazuri din trecut, nici nu s-a mai aflat dacă cei acuzați sunt sau nu vinovați. Premierul a subliniat că nu le va cere celor cercetați să demisioneze sau să nu mai candideze la alegerile parlamentare, pe baza unor acuzații ”care ridică multe semne de întrebare.

Patru membri ai Executivului - ministrul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, dar şi secretarul general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache, sunt acuzaţi de Agenţia Naţionalã de Integritate de incompatibilitate, conflict de interese ori averi nejustificate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel