Ponta: Americanii nu ştiu cine este Iohannis, ştiu foarte bine de mine

Partenerii americani ai României şi liderii europeni nu ştiu cine este Klaus Iohannis, afirmă premierul Victor Ponta, adăugând că oficialii SUA au cunoştinţă doar de el, cu care au lucrat foarte bine doi ani şi jumătate ca prim-ministru, şi de preşedintele Traian Băsescu, care îşi încheie mandatul.

Întrebat la România TV dacă a discutat în SUA espre campania electorală din România, în sensul în care Statele Unite doresc continuitate în poziţia externă a României, Ponta a răspuns :"Categoric, Statele Unite doresc stabilitate şi predictibilitate în relaţia cu România. Au lucrat cu mine ca prim-ministru doi ani şi jumătate foarte bine şi ştiu acest lucru".

El a adăugat că nu a constatat la oficialii americani vreun regret pentru faptul că Traian Băsescu îşi termină mandatul de preşedinte, ci un interes legat de ce anume urmează şi menţinerea parteneriatului strategic.

CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS, PROCES ANI - INCOMPATIBILITATE: Dosarul lui Iohannis cu ANI nu interesează pe nimeni, afirmă candidatul ACL

"Dacă cineva din alţi candidaţi crede că vii la ONU ca să faci poze, atunci poate să îşi facă poze la Madame Tussaud sau cu Mickey Mouse (...) Nu m-a întrebat nimeni nici în America, nici la întâlnirea cu membrii Uniunii Europene despre Iohannis, pentru că nu ştiu cine este Iohannis. Nu m-a întrebat nici premierul ucrainean, nici premierul Moldovei, nici cel al Georgiei, pentru că nu ştie nimeni cine este. Partenerii noştri americani ştiu foarte bine de Băsescu şi de mine, care de doi ani şi jumătate sunt prim-ministru şi vreau să fiu preşedinte ", a adăugat Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel