EXCLUSIV  Ponta amenință PSD cu Rafila la Capitală. Secretarul general ProRomânia: Vom pierde cu toții

Ponta joacă dur în negocierile cu PSD și ALDE, pentru o alianță a partidelor de Stânga la locale. ProRomânia amenință PSD cu lansarea unui candidat propriu la Primăria Capitalei, ceea ce ar reduce șansele Gabrielei Firea. Alexandru Rafila, numele vehiculat de PRO Romania este al unui profesionist redutabil, care s-a afirmat prin poziții echilibrate în timpul crizei pandemice. Modelul ”doctorului”, care nu face politică, ci tratează oamenii, sau, în cazul primăriei, un oraș ”bolnav”, s-a dovedit câștigător în București, când Sorin Oprescu a părăsit PSD pentru o candidatură independentă.

Anunțul nu a fost însă făcut public, ci pe surse, iar prof. Rafila, aflat în străinătate,  nu a confirmat și nici nu a infirmat știrea lansată de presă.

În acest context, l-am întrebat pe unul dintre liderii Pro România dacă jocurile sunt făcute sau dacă mai e posibilă o alianță între PSD-ALDE și partidul lui Ponta. Ion Mocioalcă, secretar general al partidului Pro-România, susține că o astfel de coaliție ar fi necesară, deși se teme că, din cauza unor orgolii personale, o înțelegere este departe de a fi realizată.  

”Dacă judecăm cu ficatul, evident că nu putem trece peste divergențe sau peste orgolii personale, a spus secretarul general ProRomânia. Asta, de fapt, își doresc adversarii noștri.  Alianța de Centru-Stânga (PSD-PRO-ALDE) este o necesitate politică pentru fiecare dintre partide. Coagularea Opoziției este singura formulă care ne permite să câștigăm alegerile. Este o strategie pe care Dreapta a folosit-o întotdeauna cu succes, iar Stânga a ignorat-o, din orgoliu”, a spus Mocioalcă.

-ProRomânia amenință cu candidaturi separate la locale, pentru o reprezentare mai bună în candidaturile susținute de alianță?

”ProRomânia nu dorește o supra-reprezentare în cadrul Alianței ci o reprezentare justă conform plus-valorii pe care o aducem în alianță”, a răspuns Mocioalcă.

-Care ar fi această contribuție?

”De 16 ani, Stânga nu a mai reușit să câștige alegerile prezidențiale în România. CDR sau Alianța DA nu numai că au câștigat alegeri, dar au câștigat prezidențialele și au schimbat paradigma politică din Romania prin direcția politică pe care a imprimat-o Președintele.  Dacă nu vom realiza aceasta Alianță, o să pierdem cu toții. La locale vom avea mai puțini primari fiecare dintre noi luați separat decât împreună, fiindcă ne vom concura reciproc, în vreme ce Dreapta se va întări. În lipsa acestei alianțe, Dreapta își va putea clama victoria în alegerile locale și va spune că aceasta este rezultatul unei guvernări eficiente și a modului ”minunat” în care au gestionat pandemia, deși noi toți știm că nu e așa.

Eventuala victorie a Dreptei la alegerile locale va duce la victoria lor la Parlamentare. Vor avea o majoritate parlamentară, vor avea primi trei oameni în stat și vor destabiliza structurile de putere din partidele de Stânga”, a concluzionat Mocioalcă.

-Publicul nu pare prea mulțumit de modul în care a fost gestionată situația în pandemie, indiferent ce clamează guvernul. Ar putea fi Dreapta sancționată electoral?

”Ați văzut cum funcționează manipulările PNL și USR.  Electoratul de stânga, în special al PSD, va fi supus unei campanii de descurajare a participării prin frică. Se va promova ideea că, din cauza COVID-19, vârstnicii e mai bine să stea acasă, că sunt cei mai vulnerabili. Astfel, electoratul de drepta va fi supra-reprezentat, iar cel de stânga sub-reprezentat. Ca urmare, cei care vor să creadă, în ciuda evidențelor, că Orban a gestionat bine pandemia, sau mai precis să se mintă singuri, vor fi supra-reprezentați la alegeri, în septembrie.

-Alegerile timp de două zile ar fi o soluție, pentru a-i asigura pe oameni că nu va fi aglomerație, că nu e risc de contaminare?

”Alegerile în două zile sunt o eroare. Două zile de alegeri, organizate de PNL, dau posibilitatea unui joc periculos și a  mistificării rezultatelor”, a avertizat Ion Mocioalcă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel