Ponta: Ambasadori din Franța, Germania, Marea Britanie, Austria și R. Moldova, convocați la București

Premierul Victor Ponta a anunțat luni că i-a cerut ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlățean, să îi convoace la București, vineri, pe ambasadorii, consulii și președinții secțiilor de votare din Franța, Germania, Marea Britanie, Austria și Republica Moldova. Aceștia vor fi instruiți astfel încât situații precum cele de duminică, în care oamenii nu au putut vota, să nu se mai întâmple, în caz contrar conducerea MAE urmând să își asume responsabilitatea.

"I-am cerut ministrului Afacerilor Externe și vineri va convoca la București toți ambasadorii consulii și președinții secțiilor de vot Franța, Germania, Marea Britanie, Austria și Moldova pentru a fi foarte clar făcut instructajul deciziilor BEC și de asemenea până vineri i-am cerut ministrului și echipei de conducere dacă se constată, și cred că se vor constata activități necorespunzătoare, să-i înlocuiască imediat pe președinții secțiilor de vot și să asigure tot personalul necesar pentru ca tot ceea ce nu a funcționat ieri să funcționeze ireproșabil în ziua de 16", a spus Ponta, într-o declarație de presă la sediul MAE în prezența ministrului Titus Corlățean.

CITEȘTE ȘI: Traian Băsescu a semnat decretul pentru înfiinţarea Ambasadei Românei în Republica Estonia

În plus, premierul a anunțat că Titus Corlățean și alte persoane din conducerea ministerului de Externe se vor afla în ziua votului pentru cel de-al doilea tur de scrutin într-una din capitalele europene în care au fost probleme la vot.

"Toată echipa de la ministerul de Externe, ministrul, secretarii de stat, cei din conducere, vor merge săptămâna viitoare pentru a inspecta implementarea măsurilor decise de BEC și vor rămâne în ziua votului de 16 noiembrie într-una din aceste capitale pentru a asigura imediat orice măsură necesară", a anunțat Ponta.

Premierul a calificat drept "inadmisibil ca unu, zece, o sută din cetățenii României să nu poată să voteze" și a avertizat că, dacă pe 16 seara "va exista un singur cetățean român din diaspora care vrea să voteze și nu poate, toată echipa de conducere (a MAE — n.r.) își va asuma responsabilitatea."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel